FDA, risk gurubundaki yiyeceklerin iyi temizlenmiş ve bakterileri etkisiz hale getirilmiş şekilde tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde ciddi rahpatsızlıklara yol açağınıın altını çiziyor. İşte o en riskli besinler…
ACKEE MEYVESİ
Lezzetli, ama bir o kadar da zehirli bir meyve, vitaminler ve protein açısından zengin olsa da, iyice olgunlaşmadan tüketildiğinde karaciğerinizden glikozun salınmasını engeller ve ölüme bile neden olabiliyor.
YUMURTA
Health.Com''a göre, Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle alakalı. Yumurtların içinde üreyebilen bu zararlı bakteri, doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara hızla bulaşabiliyor.
Bu yüzden yumurtaları iyi pişirmek ve buzdolabında muhafaza etmek şart.
İSTİRİDYE
İstiridyeler, okyanus tabanına yapışıp sudaki planktonları süzerek beslenirler. Eğer filtreledikleri su kirliyse, İstiridyenin kendisi de zehirlenmiş oluyor.
YEŞİL SEBZELER
Kıvırcık lahana, en popüler yeşilliklerden biri, ancak aynı zamanda FDA''nın listesinde ilk sırada yer alıyor. Yalnızca lahana değil; marul, ıspanak, roka gibi çiğ tükettiğimiz diğer yeşillikler de aynı listede en tehlikeli yiyeceklerin başında geliyor. Koli Basili gibi bakteriler nedeniyle fatura en çok yeşilliklere kesiliyor.
TON BALIĞI
Özellikle beyaz renkli türleri fazla tüketildiğinde, içerdiği yüksek cıva nedeniyle hamile ve çocukların sinir sitemi gelişimini olumsuz etkiliyor.
MANTAR
Bazı mantarlar halüsinatif etki yaratırken, bazıları ölüme kadar giden ciddi hasarlar veriyor.
YER FISTIĞI
Time''ın haberine göre 1997 ile 2002 yılları arasında, çocuklarda, yer fıstığı alerjisinin görülme sıklığı iki katına çıkmıştı. Bu uyarı sürüyor…
SOSİS
10 yaş altı çocuklarda görülen beslenmeye bağlı boğulmaların yüzde yirmisi sosisler yüzünden ortaya çıkıyor.