Uzmanların sürekli tüketilmesi için tavsiyede bulunduğu ve Eski Türkçe’de alma diye bilinen elmanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlarda, sürekli olarak günde en az bir elma yenmesi konusunda sürekli tavsiyede bulunuyor.
ELMANIN FAYDALARI NELER?
Elma "beslenmenin güç merkezi" olarak adlandırılır. Elmanın besin değeri fazlasıyla yüksektir, içerdiği vitamin ve elementler sayesinde vücudu güçlendirir ve bağışıklık sistemini dengeler. Elma vücudu kanserden de korur. Bu kadar faydasına ek olarak kalorisi de düşüktür, sağlıklı bir hayat şekli için doktorların da önerdiği gibi mutlaka tüketilmelidir.
ELMADA HANGİ VİTAMİNLER BULUNUR?
Elma çok önemli bir C vitamini kaynağıdır. Çok güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korumaktadır.
Kanın pıhtılaşmasını gerçekleştiren ve kemikleri güçlendiren K vitamini, sık tüketilen yeşil yapraklı sebzelerde de bulunur.
B6 vitamini vücudun proteinleri sentezleyebilmesini sağlar. Vücudun daha başka nişasta, şeker, karbonhidratlar ile magnezyumu işleyebilmek, sinirler arasında iletişimi sağlayabilmek için B6 vitaminine ihtiyacı vardır. A vitamini genelde göz, kemik, diş ve dişeti sağlığı için gereklidir.
YEŞİL ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Kilo vermeye yardımcı olur. Yalnızca 80 kalori olan bir adet yeşil elma içeriğinde bol miktarda karbonhidrat ve amino asit bulundurması sebebiyle oldukça enerji veren bir meyve olarak tercih ediliyor. Sağlıklı bir biçimde kilo vermek istiyorsanız her gün aç karnına yeşil elma tüketerek hem tok hem de enerjik kalabilirsiniz.
KIRMIZI ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Kırmızı elma Anadolu''da birçok yerde yaygın bir şekilde yetişen, sulu olması ve hoş aroması ile karakterize olmuş bir elma çeşididir. Özellikle kepekli elma adını verdiğimiz kırmızı elma türü, mide ve bağırsakları çalıştırarak kalori yaktırır ve hatırı sayılır miktarda kalori harcatır. Bu da elma ile zayıflama kürü olarak yabancılar tarafından bilinen bir bitkisel zayıflama kürüdür. Kırmızı Elmanın içeriğindeki bazı kimyasallar Parkinsonizm ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları konusunda da koruyucudur.
KABUKLU ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Araştırmalara göre triterpenoid olarak adlandırılan elma kabukları içerisindeki bazı bileşikler, kanser hücrelerine karşı büyüme önleyici faaliyet için potansiyal göstermektedir. Elmayı kabuğuyla yemenin bir diğer önemli faydası ise yüksek lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırmasıdır.