Fatiha Suresi Türkçe meali, Arapça oku! Fatiha Suresinin okunuşu, anlamı

Fatiha Suresi Türkçe meali, Arapça oku! Fatiha Suresinin okunuşu, anlamı

Fatiha Suresi Türkçe meali Ramazan ayının içerisinde olduğumuz şu dönemde büyük ilgi görmektedir. Kur’an-ı Kerim’in ilk suresi olması nedeniyle halk arasında “Elhamd” olarak bilinmektedir. Fatiha Suresi faziletleri nelerdir? Fatiha Suresi Arapça oku, dinle…

Fatiha Suresi Türkçe meali Ramazan ayında en çok okunan dualar arasında yer almaktadır. Mekke döneminde nazil olan ve 7 ayetten oluşan tamamı bir defada inen Fatiha Suresi, Kur''an-ı Kerim''in ilk suresi yani başlangıcıdır.

Halk arasında “Elhamd” olarak bilinen Fatiha Suresi’nde Allah''ın varlığı, onun tek mabut oluşu, hâkimiyeti, kulluğun ancak O''na yapılıp, O''ndan yardım isteneceğine vurgu yapılmaktadır. Bütün vakitlerdeki namazlarda okunan Fatiha Suresi sık sık araştırılmaktadır.

Fatiha Suresi Türkçe Meali (Anlamı)

Rahmân ve Rahîm olan Allah''ın ismiyle, Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah''a mahsustur. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Fatiha Suresi Arapça Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdulillâhi rabbil''alemin, Errahmânir''rahim, Mâliki yevmiddin, İyyâke na''budu Ve iyyâke neste''în, İhdinessirâtal mustakîm, Sirâtallezine en''amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Fatiha Suresi Faziletleri

Peygamber Efendimiz''in (S.a.v.) hadis-i şerifine göre; "Zikrin en üstünü ''lâ ilâhe illallah'', duanın en yücesi ''elhamdülillâh''tır" (Tirmizi)

Ebû Hüreyre (ra) rivayetine göre: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: "Kim Fatiha şerife suresini okumadan namaz kılarsa bilsin ki bu namaz nakıstır, eksiktir."

“Fatiha’yı okumak bütün dertlere devadır. Her nevi zehire karşı şifadır” (Feyzü’l – Kadir)

“Fatiha ile Ayetel kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez” (Deylemi)

“Sizden biri vefât ettiğinde onu fazla bekletmeyin! Onu serî bir şekilde kabrine götürün! Kabrinin baş ucunda Fatiha Suresi ve ayak ucunda da Bakara Suresi’nin sonu (Amenerrasulü) okunsun!” (Taberani)