Fatih Terim Portekiz'i şaşkına çevirecek planı açıkladı

Fatih Terim Portekiz'i şaşkına çevirecek planı açıkladı

Türk futbolunun tecrübeli ismi Fatih Terim, A Milli Takım'ın, Portekiz ile oynayacağı karşılaşma öncesi flaş açıklamalar yaptı.

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın ikinci maçında Portekiz ile karşılaşıyor. Zorlu mücadele için tüm hazırlıklar yapıldı, artık karşılaşmanın başlama düdüğünün çalması bekleniyor.

Maçı BeIN Sports'a değerlendiren Fatih Terim çarpıcı tespitlerde bulundu. "Bugün çok önemli iki takımın maçını izleyeceğiz" diyerek sözlerine başlayan tecrübeli hoca, Portekiz karşısında galibiyetin şifrelerini verdi.

İşte Fatih Terim'in öne çıkan açıklamaları:

"Teknik direktörler için en zor şey üst düzey öğrencileri en iyi şekilde nasıl kullanacağını bulmak çok zordur. Bu iki takım içinde bu geçerli. İkisinin de teknik kapasitesi çok yüksek takımlar."

"Portekiz çok sayıda pas yaparak rakip yarı alanda yer değiştirerek pozisyon bulmaya çalışan bir takım. Rakip öne çıktıklarında da çok çabuk geçiş hücumu yapıp kontra atağa çok iyi çıkan bir takım."

''Türkiye - Gürcistan maçı olmayacak Portekiz maçı. Değişik bir maç seyredeceğiz. Portekiz daha çok topa sahip olan takım. Kendi oyununu oynamak isteyecek. Bizde kendi yarı alanımızda alanımızı koruyacak ve çabuk hücumlarla pozisyon arayacakmışız gibi duruyor."

"Kazandığımız toplar sonrası etkili bir takımız. İki kritik nokta var. Portekiz topla oynamayı sever ancak topla oynayanı, topsuz oynayanı sevmez. Dolayısıyla zaman zaman bizim pas frekansımızı, pas sayımızı artırmak rakibi olumsuz etkileyecektir."

"Her oyuncumuza oynayan oynamayan güveniyoruz. Arda'nın da ufak sorunu vardı. Belki sonradan riske edilebilir. Türkiye teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu. Montella geldiğinden beri gayet iyi gidiyor. İyi de başladı. Hocamıza güveniyorum. Oyunculara da güveniyorum.

"Portekiz turnuva öncesi favoriydi. Biz bu anları kendi lehimize çevirecek bir takıma sahibiz. Olağanüstü seyirci ve olağanüstü bir güvenimiz var. Bu anları kendi lehimize çevirecek fiziksel ve mental hazırlığı yaptığımız inancını taşıyorum. Seyircilerin desteği de çok önemli."

İlgili Haberler