Fatih Terim 11'ini belirliyor

Fatih Terim 11'ini belirliyor

Fatih Terim 11'ini belirliyor

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde, cumartesi gecesi deplasmanda Malta ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da, Teknik Direktör Fatih Terim, forvet hattını belirledi.

Ay - yıldızlı ekibin patronu, Malta karşısında takım kaptanı ve Türkiye Ligi'nin gol rekortmeni Hakan Şükür'ü, Romanya ile oynanan hazırlık maçının ardından yeniden ilk on birde sahaya sürmeye karar verdi.

Hakan'ın partnerliğini ise gurbetçi yıldız Halil Altıntop'un yapacağı öğrenildi. Fatih Terim'in kendi evinde oynamasına rağmen katı bir savunma anlayışıyla sahaya çıkacak olan Malta karşısında tecrübe ve gençlik karışımı ile oluşturduğu forvetteki yeni ikilisiyle gol bulmaya çalışacağı, bu iki oyuncusunu ise orta sahada forvete dönük sürpriz isimlerle destekleyeceği kaydedildi.

Teknik adamın sol kanatta Arda Turan'a, sağ kanatta ise Tuncay Şanlı'ya görev vermesi beklenirken, orta sahanın ortasında Emre Belözoğlu ve Ayhan Akman ikilisini oynatmayı planladığı bildirildi.

Aurelio, Malta karşısında cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Derdi savunma
Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörünü Malta karşısında olmasa bile, Macaristan'la oynanacak olan ikinci maç öncesinde savunmadaki sıkıntılar düşündürüyor. Gökhan Zan'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılması, Hamit Altıntop'un ise kafileye sakat gelmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Fatih Terim'in, Gökhan Zan'ın yerine milli takıma yeni katılan genç oyuncu Hakan Balta'yı denediği, Hamit'in Malta maçında riske edilmemesi için ise Sabri'nin görev alabileceği öğrenildi.

Savunma kurgusuyla fazlaca oynamak istemeyen Terim'in Malta karşısında Servet ve İbrahim Toroman ikilisini göbekte sahaya sürebilecegi belirtildi.