Fatih Erbakan AKP'yi yerden yere vurdu

Fatih Erbakan AKP'yi yerden yere vurdu

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında AKP'yi yerden yere vurdu. "AKP'den çıkan oylar bize geliyor" diyen Erbakan “Belediye başkanlarımız siyasi şantaja maruz bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan, Halk TV'de Kürşat Oğuz'un sunduğu ve Barış Terkoğlu ve İsmail Saymaz'ın katılımcısı olduğu ROTA programına katıldı.

Erbakan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

İktidarla ilgili insanlar ümidini kesmiş durumda. Bizim AKP ile birlikte olmamızı şart koyuyorlar. Gençler kesinlikle oy vermeyiz diyorlar. AKP'nin kalesi denilen yerlerden feryatlar yükseliyor. Ülkenin acil olarak erken seçime gitmesi gerekiyor. AKP ve Erdoğan’ın yanında değiliz.

Belediye başkanlarımız siyasi şantaja maruz bırakıldı.

Vatandaşlar 3-5 sene önce AKP ile aranızı bozmayın, Tayyip beye destek olun diyorlardı. Artık bu talep yok.
YRP, 6.98 oranına ulaştık. Yüzde 7 seviyesine geldik. 1 milyon üye olunca yüzde 10 aşacağımıza inanıyoruz.

Meclis'te bir grup kurulacaksa, bu grup Yeniden Refah Partisi çatısı altında olmalıdır.

2026'DA ADAY OLURUM

Büyüyoruz diyoruz, Türkiye'nin en hızlı büyülen partiyiz diyoruz. Yeniden Refah Partisi'nin adayı olarak çıkmamız gerek. 2026'da aday olmayı düşünürüm. Halkımız bunu istiyor.

GELECEK VE DEVA İLE İTTİFAK OLUR MU?

Yüzde 7 seviyesine geldi. 3 milyona yakın oy desteğiyle seçimlerden çıktık. Türkiye'nin 3 büyük partisi olduk. Olası bir birleşmenin Yeniden Refah partisi çatısı altında olması gerekir.

"PROTOKOL VE İTİBAR GÖKLERE DE TAŞINDI"

Düşünebiliyor musunuz öyle bir israf var ki? Özel uçak ve helikopter kiralama bedelleri 280 milyon lira, 2023 yılında ise 5.6 milyar lira. Protokol ve itibar göklere de taşındı. Yerdeki konvoy yetmiyor. Özel uçak ve helikopter kiralama bedeli 20 kat artıyor.

Yeniden Refah lideri Erbakan, partisinden istifa eden Kasım Gülpınar hakkında ise çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"BAKAN VEYA BÜYÜKELÇİLİK DUYUMLARI ALIYORUZ"

Dengeli bir tavır olarak görmüyoruz. Tutarsız bir yaklaşım ve dengeli olmayan bir tavır olarak görüyorum. 3 ayda 4 ayda böyle bir dönüşüm yaşanması mantıklı değil. Kendisinin bir büyükelçilik veya bir bakanlıkla ilgili düşüncesinin olduğu duyumlarını alıyoruz. Doğruluğunu tam bilemiyorum. Böyle olursa Belediye Başkanlığını da bırakacak ki, Büyükelçi veya Bakan olsun.

Bu kendisi açısından olumlu olmaz. Urfalılar kendilerine hizmet için seçmişler. Oy vermişler bırakıp sizin başka bir ülkeye büyükelçi olmanız veya bakan olmanız nasıl karşılanır bununla ilgili endişelerimiz var. Belediye meclis üyeleri ile yapılan toplantıda söyledikleri de ortada, 'anket yaptırdım partini terk etme diyen yüzde 69 çıktı ama ben ayrılacağım.' diyor.

Sadece Yeniden Refahlılar değil CHP'liler de oy verdi, İYİ Parti seçmeni de oy verdi. AKP'den bunalmış tüm Urfa halkı, Kasım Bey'de birleşti. Bu da büyük bir vebal tabi. Büyük bir değişimi sağlayacağı için bu oyları verdiler. Şimdi 5-6 ay içinde oraya gitmesi tutarlı değil.