Fatih Altaylı su faturalarına isyan etmişti! İSKİ eve gelince gerçeği öğrendi

Fatih Altaylı su faturalarına isyan etmişti! İSKİ eve gelince gerçeği öğrendi

Gazeteci Fatih Altaylı, son 4 ayda evine gelen su faturalarına isyan etmişti. İSKİ ekipleri Altaylı'nin evine giderek sebebini araştırdı... Su filtresi kullandığı için faturasının yüksek geldiği tespit edildi. Altaylı, "Arıza var ama su hala pahalı. Herkeste bir fazlalık var" ifadelerini kullandı.

“Hayatımda ilk defa fatura taşımaya başladım” diyen Altaylı, son programında evine gelen su faturalarını tek tek cebinden çıkardı.

Mart ayında 695 lira ödediği su faturasının, Ağustos ayında 2264 liraya yükseldiğini vurgulayan Altaylı, “Türkiye’nin gerçek gündemi budur” dedi.

fa1.jpg

Altaylı’nın Youtube kanalındaki su faturasıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

CEBİNDEN FATURALARI ÇIKARDI

Hayatımda ilk defa fatura taşımaya başladım. Bak sana okuyorum, 29.03.2024. Bu Mart ayının faturası, kaç lira ödemişim? 695 lira…

27.05.2024 Mayıs ayı faturası 1228 lira, hemen hemen iki katı.

Temmuz ayının faturası 1758 lira, Ağustos ayının faturası ise 2264 lira. Türkiye’nin meselesi bunlar kardeşim. Tüketimimiz artmış, İSKİ geldi baktı yüzde 30. Mart ile Ağustos ayı faturası arasındaki farkı yüzde 30 mu?

fa2.jpg

BOŞ EVE 800 LİRA SU FATURASI GELDİ

Daha komiğini söyleyeyim, Şişli’de oturmadığı boş bir evi var. Kimse yok. Kaç lira su faturası gelmiş? Boş eve 300 lira gelmiş… Başka bir arkadaşım Şişli’de oturuyor, yok evde. Yazın adaya gidiyor. Boş eve kaç lira gelmiş? 800 lira…

altayli1.jpg

“ARIZA VAR AMA SU HALA PAHALI”

Altaylı su faturalarını eleştirdiği yanının ardından bu sabah yayınladığı yeni videosunda ‘arıza’ kaynaklı bir artış olduğunu anlattı. Yine de su faturalarının fazla olduğunu belirten Altaylı, “Evde bir tane su filtresi var, onda bir arıza varmış. O çalışmadığı zaman bile bir kısım suyu şey yapıyormuş, hemen onu kapatırsanız fazla sarfiyat gider. Ama su faturaları 2200 lira gelmişti faturam ama yüzde 20’si azalacak ama su hala pahalı. Herkeste bir fazlalık var” ifadelerini kullandı.