Korona virüs salgını nedeniyle tüm dünya ülkelerindeki sağlık politikalarının önemi de bir kez daha ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’nin salgın sürecinde çok sayıda ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulunduğunu belirtmişti.
Türkiye’den 102 ülkeye yardım gittiğini belirten Erdoğan, “Bu süreçte bir taraftan kendi ihtiyaçlarımızı giderirken, diğer taraftan da tüm dostlarımızın yardımına koştuk. Şimdiye kadar 102 ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulunduk” ifadelerini kullanmıştı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 bütçesini görüştüğü toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Türkiye’nin sağlık yatırımlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi.
Koca, “Birçok ülkeyle kıyasladığımızda sağlık için ayırabildiğimiz kaynakların oldukça sınırlı olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Kişi başı toplum kamu sağlık harcamalarının kaynağının artırılması gerektiğini belirten Koca, şunları söyledi:
"Amacımız sürdürülebilir bir sağlık sistemini kalıcı kılmaktır. Kişi başı toplam kamu sağlık harcamamızda da görüleceği gibi, daha iyi bir sağlık hizmeti için sağlığa ayrılan kaynakları önceliklendirmemiz gerektiğini de söylemeden geçemeyeceğim.
“ÜLKEMİZDE SAĞLIK HİZMETLERİ EKONOMİK OLARKA SUNULUYOR”
Tüm dünyada olduğu gibi, vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak ve iyileştirmek için harcanan kaynağın yıldan yıla artış göstermesi bir zorunluluktur. Bu artışa rağmen OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında kişi başı Kamu Cari Sağlık Harcamasının oldukça düşük olduğu bir gerçektir. Ülkemiz, Genel Sağlık Sigortasının geniş kapsamına rağmen sağlık hizmetinin son derece ekonomik olarak sunulduğu tek OECD ülkesidir”
Tansiyon hastalığı teşhis ve tedavisi nedir?
Tüm detaylarıyla "Alerji" nedir?
Meme kanserinde kişisel kontrol nasıl yapılır?
Dolar'da son düzlük Merkez Bankası ne yapacak? Remzi Özdemir açıklıyor
Berat Albayrak gitti kavga bitmedi. Orhan Uğuroğlu ve Yavuz Selim Demirağ yorumluyor
Tarihe not düşsün Ergenekon davasında yaşananları bir bir anlattı