Erzurum'a götürülen MİT'çiler tutuklandı

Erzurum'a götürülen MİT'çiler tutuklandı

Erzurum'a götürülen MİT'çiler tutuklandı

ERZİNCAN’da gözaltına alınan 3 MİT personeli, sağlık kontrollerinin ardından Erzurum’a gönderildi. Erzurum Adliyesi’ne sıkı güvenlik tedbirleri altında 3 araçla götürülen MİT çalışanları, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Gözaltındaki MİT’çiler Erzurum’a gönderildi
Erzincan’da, gözaltına alınan MİT Şube Başkanının da aralarında bulunuğu 3 MİT personeli, sağlık kontrollerinin ardından Erzurum’a gönderildi. Ümraniye soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, MİT Erzincan Şube Başkanı Ş.D’nin de aralarında bulunduğu 3 MİT mensubunun Erzincan’daki sorguları tamamlandı. MİT mensupları, daha sonra Erzincan Devlet Hastanesine getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındaki 3 MİT mensubunun sağlık kontrolü sırasında hastanenin acil kısmına bir süre hasta alınmadı. Çevik kuvvet ekiplerinin takviyesiyle hastane ve çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hastanede işlemleri tamamlanan 3 kişi, daha sonra Erzurum’a gönderildi. Erzurum Adliyesine 3 araçla götürülen MİT çalışanları, adliyenin garajından içeri alındı. Bu sırada olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Öte yandan, MİT Müsteşarlığı Erzincan’daki personelin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında “gözaltıların MİT Müsteşarı ve Başbakan’ın bilgisi ve onayı’ doğrultusunda olduğu haberlerini yalanladı.

Cezaevine gönderildiler
Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan 3 MİT mensubu daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemece tutuklanan 3 MİT mensubu tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevine gönderildi.