Ermeni'ye Amerikan desteği!..

Ermeni'ye Amerikan desteği!..

Ermeni'ye Amerikan desteği!..

ABD’nin ünlü dergisi Newsweek, sözde soykırımı dünyaya kabul ettirmeye çalışan Ermenilere akıl verdi: Türkler, okul sıralarında öğretilen yaygın inkardan vazgeçirilmeli!

‘Müfredatı değiştirip soykırım ayarı yapın’
Newsweek dergisi, “Soykırım tartışması nasıl biter? sorusuna cevap aradı. Dergi, “Hedef uzlaşmaysa, Türkler okul sıralarında öğretilen inkârdan vazgeçirilmeli” dedi

Newsweek dergisinde, Grenville Byford imzası ile çıkan bir yazıda Ermenistan ve Türkiye arasındaki buzların eridiğine dikkat çekildi ve, “Soykırım tartışması nasıl biter?” sorusuna cevap arandı.

Öneri yabana atılmamalı 
Yazıda, sözde soykırımı tasarısının kabulü için ABD kongresinde defalarca yaşanan sürece vurgu yapıldı ve bazı telkinlerde bulunuldu. Yazıda özetle şunlar kaydedildi: Büyük ihtimalle Türkiye ve Ermenistan soykırım tartışmasını ancak şunu idrak ederek çözebilir: ’Soykırım nedir?’nihai soru olabilir, fakat en önemli soru değil. Uzlaşmayı amaçlayanlar için iki soru bu meseleyi ikinci planda bırakıyor: Türklerin ve Ermenilerin önünde kabul edebilecekleri hangi ortak olgular var ve yaraları sarmaya başlamaya yetecek kadar güçlü bir ortak zemin var mı? Bu açıdan Erdoğan’ın ortak tarih komisyonu önerisi yabana atılmamalı. Ermenistan bunu şu ana dek reddetse de (en büyük nedeni, kendi savını dünya sahnesinde kabul ettiriyor olması), Erivan bu tutumunu yumuşattı. Hedef uzlaşmaysa, önemli olan Türkleri okul sıralarında öğretilen yaygın inkârdan vazgeçmeye ikna etmektir.