Ermeniler soykırımı iftirasında ısrarlı

Ermeniler soykırımı iftirasında ısrarlı

Ermeniler soykırımı iftirasında ısrarlı

DIŞİŞlerİ Bakanı Edvard Nalbandyan, ‘soykırımı’nın uluslararası alanda tanınması politikasından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Nalbandyan, Devlet Başkanı Sarkisyan’ın daha önce defalarca ‘soykırımı’ politikasının tartışma dışı bir konu olduğunu vurguladığını hatırlattı. 

‘Soykırımı’ndan vazgeçmeyiz!
Verilen tavizler Ermenistan’ı tatmin etmedi. Dışişleri Bakanı Nalbandyan, ’soykırımı’ gerçeğinin sorgulanamayacağını savundu. Nalbandyan’a tepki gösteren CHP ve MHP, AKP’yi eleştirdi

AKP hükümetinin, sınırların açılmasına yönelik attığı adımları yeterli görmeyen Ermenistan yönetimi ’soykırımı’ iftarasında ısrarlı. AKP’den her iştediğini alan Erivan yönetimi iyice şımardı. Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Meclis’te yaptığı konuşmada, Erivan yönetimi olarak, ’soykırımı’nın uluslararası alanda tanınması politikasından vazgeçmeyeceklerini söyledi. ’Soykırım’ gerçeğinin sorgulanamayacağını yineleyen Nalbandyan, Devlet Başkanı Sarkisyan’ın daha önce defalarca ’soykırımı’ politikasının tartışma dışı bir konu olduğunu vurguladığını hatırlattı. Ve  Türkiye’de de aynı görüşü dile getirdiğini söyledi.


Erivan’da protokol tartışması
Ermenistan’da hükümet ve siyasi parti temsilcileri, Türkiye ile Ermenistan arasında parafe edilen protokolleri tartışıyor. Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın girişimiyle yapılan görüşmelere ülkedeki 64 partiden 52’si katılıyor. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Samvel Farmanyan, yaptığı açıklamada, toplantıya Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan’ın da katıldığını açıkladı. Sözcü, toplantıya katılan tüm tarafların konuya ilişkin düşüncelerini dile getirdiklerini, toplantının yararlı bir şekilde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. 


Sarkisyan-Erdoğan görüşmesi yalanlandı
Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Eylül’de ABD’de görüşeceğine yönelik haberler Erivan’da resmen yalanlandı. Ermenistan Devlet Başkanı’nın Özel Kalemi Samvel Farmanyan, Türk basınında yer alan bu tür iddialar için ’uyduruk’yorumunda bulundu. ’Ankara-Erivan diyaloğu üst düzey yetkililere görüşme şansı tanıyor. Bu normaldir. Ancak Sarkisyan’ın çalışma planında Erdoğan’la görüşme gibi bir madde yok’ diyen Farmanyan’a göre, Ermeni lider 21 Eylül’de Ermenistan’ın Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenecek resepsiyona katılacak.