Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında, Yeni Zelanda’da iki camiye gerçekleştirilen ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının görüntülerini izletmesi tepkilere neden oldu. Uzmanlar, konuya ilişkin olarak, “Çocuklar izledikleri olayların olağandışı ya da nadiren yaşandığını anlamayabilir ve benzer durumlarla karşılaşabileceklerini düşünerek, korku ve endişe duyabilir” görüşünü dile getirdi.
Türk Psikologlar Derneği (TPD) İstanbul Şube Başkanı, TPD İstanbul Şube Travma, Afet ve Kriz Birimi Sorumlusu Klinik Psikolog Dr. Serap Altekin, çocukları, ergenleri ve yetişkinleri, yani aslında tüm insanları, ölüm, yaralanma, kan, patlama, savaş, çatışma veya terör saldırısı gibi şiddet içeren etki gücü yüksek görüntülerden, seslerden ve anlatımlardan mümkün olduğunca uzak tutulması gerektiğini vurguladı.
Altekin, “Şiddet içeren olaylara ve bu olayların ham görüntülerine maruz kalan herkeste, özellikle olayın hemen ardından ilk günlerde ve takip eden haftalarda, bazen aylar boyu etkisini gösteren yoğun duygular tetiklenebilir. Korku, kaygı, tedirginlik ve çaresizlik gibi duygular insanların günlük hayatını, yaşam kalitesini, verimliliğini ve işlevselliğini belirgin derecede etkileyecek düzeyde olabilir” şeklinde konuştu.