Erdoğan’ın da ifadesi alınsın

Erdoğan’ın da ifadesi alınsın

Erdoğan’ın da ifadesi alınsın

Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan Kemal Kerinçsiz’in avukatları, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve emekli Hilmi Özkök’ün de ifadesinin alınmasını istedi.

 

Kerinçsiz’İn avukatı 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu
 “Erdoğan, Özkök ve Gül’ün ifadeleri alınsın”

Halen tutuklu bulunan Avukat Kemal Kerinçsiz, avukatı Mehmet Demirlek aracılığıyla Ümraniye davasına bakan mahkemeye dilekçe verdi. Kerinçsiz, 54 sayfalık dilekçesinde iddianamenin reddedilmesini istedi

Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Kemal Kerinçsiz, avukatı aracılığıyla istanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak iddianamenin reddine karar verilmesini istedi. Hürriyet.com’un haberine göre; Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırılarında yetkili savcılık ve mahkemenin ankara savcılığı ve mahkemeleri olduğu vurgulandı.

Üzerine gidilsin

Dilekçede, “Darbenin kaynağı olarak gösterilen günlükleri tutan Özden Örnek’in ifadesine dahi müracaat edilmez iken, aynı dönemde görev yapan iki orgeneralin darbe suçlaması ile tutuklanması, işlendiği iddia edilen sözde darbe suçunu ikiye bölerek, sırf bir kısım insanları yargı sürecinin dışında tutmak için bir dönemin ve bazı kişilerin yok kabul edilmesi, bu soruşturmanın siyasal boyutunu açığa çıkarmaktadır” denildi. Dilekçede, ayrıca dosya kapsamındaki şüphelilerin darbe kapsamında suçlanmaları karşısında, darbe yapılacağı dönemin başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün, o dönemi çok iyi bildiğini beyan eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı bugünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ifadelerinin alınmasında ve sorumluları var ise üzerine gidilmesinde zaruret olduğu belirtildi.

İddianame iade edilsin

Kerinçsiz’in avukatı Mehmet Demirlek tarafından “Ümraniye” davasına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan 54 sayfalık dilekçede , iddianamenin Ceza Muhakemesi Kanunu’nun170.maddesine uygun olarak düzenlenmediği öne sürülerek, Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine karar verilmesi talep edildi. İddianamenin kendileri tarafından henüz yasal olarak incelenmesinin mümkün olamadığını belirten Demirlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamalar, soruşturma boyunca yapılan yayınlar ve şüphelilere sorulan sorular dikkate alındığında iddianamenin CMK 170.maddesine aykırı olarak düzenlendiği bu nedenle reddedileceği kanaatinde olduğunu kaydetti.