Erdoğan'ı korku sardı!

Erdoğan'ı korku sardı!

Erdoğan'ı korku sardı!

* Son dönemde AKP’yi fena silkeleyen ve önemli isimlerin istifasına yol açan CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adaylığı, Başbakan’ı rahatsız etti.

* ErdoĞan’ın, grupta yaptığı konuşmada isim vermeden uzun süre Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesi, “AKP’yi İstanbul korkusu sardı” diye yorumlandı.

Kılıçdaroğlu İstanbul’da kaybolur
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Erdoğan, “Birisi çıkmış diyor ki İstanbul’un varoşlarını çizme giyerek dolaşacağım diyor. Tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın. İstanbul’a Büyükşehir belediye başkanı adayı gösteriyorsunuz. İstanbul’da şuraya koysanız, şuradayım desen bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış, 16 yıl önceydi o. Biz çizmeleri giydik, ayağımızda çizmelerle dolaştık. Seçim kampanyalarımızı öyle yaptık. Şimdi tüm il ve ilçelerimizde bu ustalığımızı sergilemek için çabalayacağız. Kurusıkı atmaktan başka yol bulamayanlar da var bu ülkede. Projeye kafa yormak yerine kumpas kurmaya kafa yoruyorlar. Bunların başka planı yok. İşte biz 3Ç dediğimiz olayı 94’te söyledik. Yani çöp çukur çamur. O zaman CHP yönetimi vardı. Onlardan bunu kurtarmak için bunu söyledik. Tabi bunu bilmeyenler şimdi çizme giymekten bahsederler. Çok geç kaldın. Artık bu iş bitti. Genel siyasette bunların tarzı buydu. Şimdi anlaşılıyor ki yerel siyasette bunu sürdürecekler. Genel başkanları bas bas bağırıyor. Özellikle fakirlere kömür yardım dağıtmamızı eleştiriyor. Çıkmış diyor ki burs meselesi. Belediyelerin dağıttığı bursu kaldırtmak için ellerinden gelen gayretleri gösterdiler ve bunu yaptılar.”


Topbaş: Şehir rehberi hediye edeyim
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Kadir Topbaş da CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’u bilmediğini söyleyerek, “İsterse kendisine şehir rehberi hediye edebilirim” dedi.