Erdoğan'dan dava yağmuru

Erdoğan'dan dava yağmuru

Erdoğan'dan dava yağmuru

Baykal’a 2 dava daha açtı
Başbakan, çeşitli mitinglerde yaptığı konuşmalarda ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla CHP lideri aleyhine 100’er bin TL’lik 2 ayrı manevi tazminat davası açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “katlanılması ve tahammülü mümkün olmayan hakaretlerde bulunduğu” iddiasıyla, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine 100’er bin TL’lik 2 ayrı manevi tazminat davası açtı. Davalar, Erdoğan’ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin tarafından açıldı. Niğde mitingindeki konuşma üzerine açılan davanın dilekçesinde, “Erdoğan’ın adam olmadığı ve hatta adam olamayacağı, ağzı en bozuk başbakan olduğu, semerle ve eşekle konuştuğu” nu iddia eden Baykal’ın, “Erdoğan’ı ağır biçimde aşağıladığı” kaydedildi.

3011’de de adam olamaz
Açılan diğer davanın dilekçesinde ise, Baykal’ın Hatay mitinginde, “Bir insan Başbakan olur ya da olmaz. Ama şimdi adam olamayanlar 3011 yılında da adam olamazlar. Önemli olan başbakan olmak değil adam olmak” dediği aktarıldı. Baykal’ın, aynı gün Mersin mitinginde de, “Başbakan olabilirsin ama adam olmayabilirsin.” şeklinde konuştuğu ifade edildi. Dilekçede Baykal’ın, Erdoğan’ı, “siyasi uygulamaları, faaliyetleri yönünden eleştirmesi gerekirken, konuyu kişiselleştirdiği” yaptığı nitelemelerin siyasi eleştiri veya düşünce açıklaması olarak kabul edilemeyeceği savunuldu. Her iki davanın da dilekçesinde Baykal’dan 100’er bin TL manevi tazminat talep edildi.


Bahçeli’ye yüklendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin küresel krize sarılıp oy devşirmeye çalıştığını ancak halkın geçmişte yaşadığı sıkıntıları unutmadığını söyledi. Erdoğan, Kütahya Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, eleştiri oklarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yöneltti.   AKP hükümetinin geçmişten devraldığı borçları bile ödediğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi:

Bankaların hesabını ver

“Şimdi diyorlar ki, Türkiye çok borçlandı. Biz borcu azaltan bir hükümetiz. Biz göreve geldiğimizde yüzde 64’tü kamu borç stoğu, şimdi yüzde 25. Zannediyorsunuz ki millet bunları yutacak. Benim milletim yutmuyor, yutmayacak. Sayın Bahçeli, siz, 3,5 yıllık görev süresince fona devrettiğiniz 16 bankanın hesabını nasıl vereceksiniz? 40 milyar dolar, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? İnsaf, insaf. İnsan bir aynaya bakar, sonra konuşur. Amerika’da bankalar battı, dev sigorta şirketleri battı.”

Mazeret değil, hizmet ürettiklerini kaydeden Erdoğan, “Bu ülke için, şehirlerimiz için ne planınız, ne projeniz var diyorum; CHP’den tık yok, MHP’den tık yok” dedi.