Erdoğan'dan acayip sözler

Erdoğan'dan acayip sözler

Erdoğan'dan acayip sözler

BAŞBAKAN, partisinin grup toplantısında ‘istediği gibi yazmayan’ köşe yazarlarına verdi veriştirdi: Yazılarıyla tahrik ediyorlar. Bunlar barış, millet ve devlet düşmanlarıdır. Ne kadar az yazarlarsa ülke o kadar huzur bulur.

Yazmazlarsa sorun kalmaz
Köşe yazarlarına sert çıkan Başbakan Erdoğan, “Ne kadar az yazarlarsa, ülke o kadar huzur bulur” dedi


Haber: Fatih ERBOZ
Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı köşe yazarlarının yazılarıyla tahrik ettiğini belirterek “Köşe yazarları ne kadar az yazarsa ülkede o kadar huzur olur” dedi. Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında bazı köşe yazarlarını sert bir dille eleştirdi. Milliyet gazetesinden Mehmet Tezkan’ın “Siyasetçiler az konuşunca ülke rahatlıyor” başlıklı yazıyı kaleme aldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

Devlet düşmanıdırlar
“Ne kadar güzel... Ben de diyorum ki ’Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur bulur.’ Geçmişte bir köşe yazarı haftada bir ya da iki yazı yazardı. Ama şimdi bunlar her gün bırak yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyorlar. Bunlar kendilerinin söyledikleri. Şimdi ise yarım saatte anında sipariş hemen bir yazı. Bu hale geldi. Bunların yaptıkları tahrikten başka bir şey değildir. Bunlar barış, millet ve devlet düşmanlarıdır. Bunlar çok partili hayata geçerken de rahatsız oldular, bunlar Boğaziçi köprüsü yapılırken de rahatsız oldular. Şimdi 3. köprü yapılıyor yine rahatsız olmaya başladılar. Küresel sermayeden de rahatsız oldular. Bunlar AB’den de Kıbrıs sorununun çözülmesinden de rahatsız oldular. Bunlar budur. Bu süreçte herkes sözünü ölçerek, biçerek tartarak on kez düşünerek söylemelidir. Dedikodu küçük insanların siyaset yöntemidir. Kimse AKP ile milletin arasına giremez.”

Rahatsız olanlar var
AKP iktidarının başarılı hizmetler verdiğini de söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Medeniyet yürüyüşümüzde nereden nereye geldiğimizi görme imkanını bulduk. Yaptığımız öz eleştiriler, değerlendirmeler neticesinde bir kez daha göğsümüz kabardı. 7 yılda ortaya konulan her bir başarı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının göğsünü kabartmıştır. Yaptığımız reformlar, hizmetler, Türkiye’nin dört bir yanında inşa ettiğimiz eserler büyük bir başarı tablosunun parçasıdır. Başkaları bu başarıları gölgelemek isteyebilir. Başkaları bu başarılardan rahatsız olabilir. Ama biz bu 7 yılda yaptığımız her hizmetle gurur duyduk.”

Baykal ve Bahçeli’ye yüklendi
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP ve MHP’ye de yüklendi. Baykal’ın, kendisini bölücülükle suçladığını ifade eden Erdoğan, “Bizi bölücülükle suçlayan zevat, Sivas’ın ötesine gitmeye çekiniyor. Bundan daha büyük bölücülük olur mu? Niye gitmiyorsun? Oraya gitmek için pasaporta gerek yok ki? Niye gidip oradaki vatandaşla kucaklaşmıyorsun? Bölge siyasetçiliği yaparak, kafatasçılığı yaparak bu ülkeyi birbirine düşman kılamazsınız, kılamayacaksınız” dedi. Aleviler konusunda da Baykal’a sert çıkan Erdoğan, şunları söyledi: “Alevilere CHP’nin kapılarını kapatan sen değil miydin? Hem Kürt, hem alevi vatandaşları partinizden dışladınız. Onları istifaya zorlamadınız mı? Sizin ne kadar hizipçi olduğunuz dillere destandır. İyi tanınırsınız. Genel başkan yardımcım Hüseyin Çelik gereken cevabı verdi. ’Aleviler sizin arka bahçeniz değildir’ dedi. Evet olmayacak da. MHP için de ”Dudak okumaktan bir şeyler çıkarmışlar“ diyen Başbakan, “Çok garip şeyler öğreniyoruz. Kendi kimlik ve kişiliklerini sanıyorum bizde görmek istiyorlar. Biz onların kimliğinde asla olmadık, olmayacağız. Bizim kitabımızda olmayan şeyleri asla bize ispat ettiremezler” diye konuştu.