Erdoğan sinirlerini kontrol edemiyor

Erdoğan sinirlerini kontrol edemiyor

Erdoğan sinirlerini kontrol edemiyor

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim sonrası artan gerilimi, mayın tasarısının karşılaştığı tepkilerle birlikte zirveye ulaştı. Muhalefete “Bunlar kavgacı, işgalci ruha sahipler” diye çatan Erdoğan, partisine AKP diyenleri de ’edepsizlik’le suçladı.

Erdoğan’ın sinirleri bozuldu
Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda muhalefete kızan Başbakan Erdoğan, ağzına geleni söyledi: Bunlar kavgacı ruha, işgalci ruha sahipler. Sadece ve sadece paranoyalarını dile getiriyorlar


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmaları değerlendirirken muhalefete sert sözlerle yüklendi. Partisinin belde belediye başkanlarıyla Ankara’daki Altınpark-ANFA Salonu’nda bir araya gelen Erdoğan, Türkiye’de siyasetin üslubunun hiç bu kadar aşağılara çekilmediğini savundu.

Düşünceleri yetmiyor

“TBMM kürsüsünü, işgal edecek kadar, işgalcilerin oluştuğu bir Meclis olmamıştı ama şimdi bu da var” diyen Erdoğan, “Çünkü, düşüncelerinin, dillerinin yetmediği yerde, fikir dünyalarının yetmediği yerde, Meclis’in kürsüsünü işgal etmeye yönelecek kadar bunlar kavgacı ruha, işgalci ruha sahipler” ifadesini kullandı.  CHP ve MHP’nin sadece muhalefet yaptığını, iktidardan çok konuştuğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Dedim ya bunların zihinleri mayınlı, zihinleri... Mesele burada. Çözüme yönelik bir tek cümleleri yok. Sadece ve sadece paranoyalarını dile getiriyorlar” şeklinde konuştu. Partisine ’AKP’ denilmesine de sinirlenen Erdoğan, şunları söyledi: “Bizim Yargıtay Başsavcılığı’nda olan kısaltılmış adımız AK Parti’dir. Herkes bunu böyle yazmaya mecburdur. Böyle yazmıyorsa bu edebe, adaba sığmaz. Benim yasal olarak kısaltılmış adım neyse onu söylemeye mecbursun. O zaman iftira atıyorsun. Bizi olmadığımız şekilde gösteriyorsun. Olmadığımız bir isimle anmaya çalışıyorsun.” Konuşmasının sonunda halka seslenen Erdoğan, “Şunu biliniz, bu güne kadar, sizin bir kuruşunuzu zayi etmedik” dedi.

 

‘AKP’ diyenler edepsizdir
Başbakan Erdoğan, partisinin belde belediye başkanlarıyla Ankara’daki Altınpark-ANFA Salonu’nda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti’dir, AKP değil. AKP diyenler, bunu edep dışı söylemektedirler, bu kadar açık ve ağır söylüyorum” dedi.


Başbakan’ın vicdanı mayınlı
Meclis Genel Kurulu’nda mayın tasarısı üzerinde iktidarla muhalefet arasında sert tartışmalar yaşandı. Kamer Genç’in sözleri AKP grubunu ayaklandırdı.

Meclis Genel Kurulu’nda mayın tasarısı gerginliği dün de sürdü. Muhalefet ile iktidar arasında bir uzlaşma sağlanamadı. Genel Kurul’da zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in Başbakan Erdoğan’a yönelik sözleri AKP grubunu ayaklandırdı. Genç, Başbakan Erdoğan’ın muhalefete yönelik ’zihinleri mayınlı’ifadesini eleştirerek “Bizim zihnimiz değil senin vicdanın mayınlı” dedi. AKP sıralarından Genç’e Başbakan için “Sayın” ifadesini kullanması yönünde laf atılırken Genç, “Saygı duymadığım insana sayın demem” dedi.

Ahlaksızlıkta yarışamayız

Genç’in ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın “Biz her şeyde yarışırız ama biz iftirada yarışamayız, biz ahlaksızlıkta yarışamayız biz edepsizlikte yarışamayız” şeklindeki sözleri ile birleşimi yöneten Meclis Başkanı Köksal Toptan’a yönelik uyarıları CHP, MHP ve Kamer Genç’in sert tepkisine neden oldu. Muhalefet arasındaki tartışma karşılıklı laf atmalarla devam ederken, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ise Meclis Başkanı Toptan’a “Burayı adil yönetmiyorsunuz” diye bağırdı. Toptan ise “Çok kötü bir şey söylüyorsunuz, grup başkanvekilleri konuşmak istedi de söz vermedim mi?” karşılığını verdi. Özyürek ise “Meclis başkanı adaletini kaybetmemeli” dedi.


Bende bir keramet var
Grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç yeniden söz alarak kimseye hakaret etmediğini ancak AKP grubunun eleştiri ile hakareti birbirine karıştırdığını söyledi. 6-7 dönemdir milletvekili olduğunu belirten Genç “Ben de bir keramet var ki bu millet beni seçiyor. Buradan soyguncularla talancı
larla karanlıkla mücadele edeceğime şerefim üzerine yemin ediyorum” dedi. Meclis başkanı Köksal Toptan, Genç ve Bozdağ’ın konuşma tutanaklarını inceledi. Toptan tutanakları okumasının ardından da Genç ve Bozdağ’dan sözlerini geri almalarını istedi. Genç “yanlış algılandım” derken Bozdağ sözünü geri aldı.


Tartışmalar kavgaya dönüştü
Genel Kurul’da MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal’ın AKP milletvekillerine “bastırılmış, örtülmüş, karartılmış vicdanlarınızın sesini duymak için bizi dinlemelisiniz” diye seslenmesinin ardından ortalık karıştı. AKP ve MHP milletvekilleri arasında yaşanan gerginlik üzerine birleşimi yöneten Meclis Başkanı Köksal Toptan ara verirken, gerginlik arada kavgaya dönüştü. Bazı AKP’liler Şenol Bal’ın üzerine yürüdü. Daha sonra AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın Meclis kürsüsünde, “İnsanların bir sabrı var, sabrı taşırdığınızda sağlıklı çalışma ortamı bulamayız” şeklindeki sözleri de gerginliğe neden oldu. Toptan yaşanan tartışmaların ardından sözlerini düzeltmesi için MHP’li Bal’a yeniden söz verdi. Bal ise yaptığı konuşmada, “Başbakanın kafasındaki mayınların sınırdaki mayınlardan çok daha tehlikeli olduğunu bildiğimiz için endişeliyiz. Başbakan tüccar, tüccarlıktan geliyor. Tüccarlık anlayışına vatan toprakları ve sınırlar dahil mi” dedi.

 

Topluma yanlış bilgi veriliyor
DSP Milletvekili Hasan Macit, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda AKP hükümetini eleştirdi. Mayınları temizleyecek şirketin tarım yapabilecek niteliğe de sahip olmasının istendiğini ifade eden Macit, “Türkiye’de mayınları temizleyecek ve aynı anda tarım yapabilecek nitelikte bir şirket olmadığına göre bu yabancı şirketlere verilecek demektir” dedi. Mayınların temizlenmesiyle ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Macit, “Mayın temizlenme işinin 35 milyon dolar ile 2 milyar arasında değiştiği ifade ediliyor. Baktığımız zaman ortada ciddi bir bilgi kirliliği mevcut. AKP bu bilgi kirliliği arasında bu toprakları 49 yıllığına yabancılara peşkeş çekecek gibi görünmekte. Bunun ötesinde hiçbir maddi kaynak sınırlarımızın güvenliğinden daha önemli değildir. Güvenliğimiz hiçbir zaman maddi gücün önüne geçemez” şeklinde konuştu.