Erdoğan, milli maç havasında

Erdoğan, milli maç havasında

Erdoğan, milli maç havasında

Çek Cumhuriyeti zaferinin etkisinden çıkamayan Başbakan Erdoğan, grupta da tribüne oynadı: Milli Takım, Avrupa Kupası’nın; biz de AB’nin vazgeçilmez parçasıyız.

Milli Takım üzerinden mesaj verdi
Çek zaferine atıfta bulunan Başbakan, “Başarı için 90 dakika yetmez. Son nefese kadar bu işi sürdürmek gerekiyor” diyerek, sporu siyasete alet etti
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti’ni yenerek çeyrek finale katılma başarısı gösteren Türk Milli Takımı kutlarken, siyasi mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türk Milli Takımı Avrupa Kupası’nı biz de AB’nin  vazgeçilmez parçasıyız” dedi. Başarı için sadece 90 dakikanın yeterli olmadığını, son nefese kadar bu işi sürdürmek gerektiğini belirten Erdoğan, “Sporcularımızın geçen pazar akşamı ispatladıkları en önemli gerçek şudur: Başarmayı hak ettiğinizi düşünüyorsanız asla mücadeleyi bırakmayacaksınız. Kendinize güveniyorsanız, arkanızdaki büyük millet size güveniyorsa, en iyisini yapabileceğinize inanıyorsanız, mücadeleden yılmayacak, hedefe ulaşmak için canınızı dişinize takacaksınız. Yaşadığınız zorluklar, uğradığınız haksızlıklar sizi asla yolunuzdan çevirmeyecek.Bu sporda da siyasette de devlet yönetiminde de böyledir” dedi. “Yangına körükle gidenler, kriz ve kaostan beslenenler, gerilimden başka bir siyaset tarzı bilmeyenler, dün de vardı, bugün de var, yarın da olacaktır” diyen Erdoğan, şu an yaşanan sürecin çok tartışılacağını kaydetti. Erdoğan, “Temennimiz, Türkiye’nin en kısa sürede bu türbülanstan çıkması, çağdaş uygarlık yürüyüşünü aynı kararlılıkla ve güç kaybetmeden devam ettirmesidir” şeklinde konuştu.

Yıldızdan rahatsız olurlar
Muhalefete Cemil Meriç’in dizeleriyle yüklenen Erdoğan, “Cemil Meriç’in dediği gibi her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye çalışan zavallılar varsın güneşe çamur atmaya devam etsinler. Zira onlar karanlığa o kadar alışmışlar ki yıldızlardan bile rahatsız olurlar. Her gelişmeye set çekmeye, her ilerlemeye çelme takmaya, her hayırlı işe engel olmaya alışanlar her zaman olacaktır” dedi. Erdoğan, siyaseti toplumdan, milletten yalıtmak isteyen siyasi anlayışların tarihin tozlu raflarında kaldığını ifade etti.