Erdoğan Amerika'ya, Gül 5 ülkeye gidecek

Erdoğan Amerika'ya, Gül 5 ülkeye gidecek

Erdoğan Amerika'ya, Gül 5 ülkeye gidecek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, gelecek ayı içinde 5 ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bayramın hemen ardından başlayacak yoğun programda Gül, sırasıyla Ürdün, İtalya, Arnavutluk, Karadağ ve Kuveyt’e gidecek. Erdoğan ise 7 Aralık’ta Obama ile buluşacak.


Gül 5 ülkeye Erdoğan ise ABD’ye gidiyor  
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aralık ayı içerisinde 5 ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Başbakan Erdoğan ise aralık ayı içerisinde ABD’ye gidecek. Cumhurbaşkanı Gül, bayramın ardından Ürdün’e iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Gül, 1-2 Aralık’ta tarihlerinde Ürdün’e çok sayıda işadamıyla birlikte gidecek. Bu ziyarette iki ülke arasındaki vize uygulamasının da kaldırılması bekleniyor.

Gül, Carmen’i izleyecek

Gül, ayrıca, 7 Aralık’ta İtalya’nın Milano kentindeki Teatro La Scala Carmen temsilini izlemek için bu ülkeye gidecek. Gül, 10-13 Aralık’ta Arnavutluk ile Karadağ’a resmi ziyarette bulunacak. Gül, 21-22 Aralıkta Kuveyt’e gidecek. Başbakan Erdoğan ise 5 Aralık’ta ABD’ye gidecek. Erdoğan, 7 Aralık’ta ise ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkilerinin yanı sıra, ortak gündemde yer alan güncel bölgesel ve küresel konularda ele alınacak.