Erdoğan Aliyev'e gidiyor

Erdoğan Aliyev'e gidiyor

Erdoğan Aliyev'e gidiyor

* BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan,  13 Mayıs’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmek üzere Bakü’ye gidecek. Ardından da Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ile 16 Mayıs’ta Soçi’de bir araya  gelecek. 


Erdoğan, Bakü yolcusu
Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini normalleştirmek amacıyla 13 Mayıs’ta Bakü’ye gidecek olan Başbakan Erdoğan, Aliyev’le görüştükten sonra, 16 Mayıs’ta Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya gelecek

Haber: Macit SOYDAN
Başbakan Tayyip Erdoğan 13 Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye, 16 Mayıs’ta da Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidiyor. Son dönemde Türkiye’nin Ermenistan açılımı nedeniyle gerilen Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik olarak Bakü’ye gidecek olan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşecek. Erdoğan’ın Bakü’de diğer hükümet üyeleriyle de biraya gelmesi bekleniyor.

Moskova gezisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra 16 Mayıs Cumartesi günü Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya gelecek. Erdoğan ve Putin, Ortadoğu’daki gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüşecek. Erdoğan ile Putin arasında yapılması planlanan görüşme Azerbaycan basınına da yansımıştı. Azeri gazeteler Başbakan Erdoğan ile Rusya Başbakanı Putin’in, Mavi Akım ve Karabağ sorununu masaya yatıracaklarını iddia etmişti.