Erdil davasının tanığı emekli albay intihar etti

Erdil davasının tanığı emekli albay intihar etti

Erdil davasının tanığı emekli albay intihar etti

EMEKLİ Albay Belgütay Varımlı, Kadıköy’de oturduğu 17 katlı binanın 10 katındaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti. Beton zemine çakılan Varımlı, olay yerinde öldü. Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından İlhami Erdil’in yargılandığı davada tanıklık yapmıştı.

Erdil davasının tanığı emekli albay intihar etti
Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu eski Başkanı emekli Albay Belgütay Varımlı, Kadıköy’de oturduğu evin balkonundan atlayarak intihar etti. Alınan bilgiye göre, Göztepe Tütüncü Mehmet Efendi Mahallesi’ndeki 17 katlı bir binanın 10. katında oturan emekli Albay Belgütay Varımlı, evde eşi ve annesinin bulunduğu sırada balkondan atladı. Beton zemine düşen Varımlı, olay yerinde hayatını kaybetti. Varımlı’nın cesedi, savcı ve polis ekiplerinin inlemelerinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Tehditler alıyordu
Eski Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı emekli Albay Belgütay Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından İlhami Erdil’in yargılandığı davada tanık olarak dinlenmişti. Varımlı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığının alım ihalelerini araştırırken kendisini organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın tehdit ettiğini ve Erdil hakkındaki olayı ortaya çıkaran kişinin kendisi olduğunu söylemişti. Varımlı, İlhami Erdil’in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak da tanınıyordu.

Ücret talep etmemişti
Emekli Albay Belgütay Varımlı, duruşma sonunda, hakimin, tutanağa İstanbul’dan geldiği için yol masrafı ve tanıklık ücretini yazdırdığı sırada, gazi olduğunu ve trenle ücretsiz geldiğini belirtmiş, mahkemeden tanıklık ücreti de talep etmemişti. Varımlı, Aralık 2008’de de iş adamları tehdit ettiği iddiasıyla İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmış, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Davaya bakan hakim Ünal da İzmir’de canına kıymıştı
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından İlhami Erdil dönemindeki usulsüz olduğu ileri sürülen konut harcamalarıyla ilgili olarak, Erdil’in eşi Füsun Erdil ve dönemin satın alma komisyonu üyeleri hakkında açılan davanın görüldüğü mahkemenin başkanlığını yürüten Hakim Yarbay Tanju Ünal da intihar etmişti. Ünal, geçen Haziran ayında İzmir İnciraltı’ndaki Güney Deniz Saha Komutanlığında bulunan makamında yaşamına son vermişti. (CİHAN)