Erdem Gül: "Adaları dünyaya tanıtacağız"

Erdem Gül: "Adaları dünyaya tanıtacağız"

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, seçimi kazandığı takdirde adalarda dünyanın sayılı kütüphanelerinden birini yaparak 'Kütüphane Adası' oluşturacaklarını anlattı.

Yeniçağ / Sümeyra KIRCA

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, seçim çalışmalarını YENİÇAĞ gazetesine anlattı. Seçimi kazandıktan sonra adaların tanıtımı ile yakından ilgileneceğini vurgulayan Erdem Gül, "Adaların sanki terkedilmiş bir hali var. Avrupa'dan bakınca Yunan adalarını bilirler ama İstanbul'un dibindeki adaları bilmezler. Adaların bu terkedilmiş halini ortadan kaldıracağız. Adaların tanınırlılığını artırarak kaliteli misafirleri buraya çekmemiz gerekiyor. Bunun için bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Kaliteli turistleri çekmek için uluslararası toplantılar, kongreler, sanat kültür faaliyetleri, tiyatro, sinema, resim, müzik, karikatür her türlü sanatsal faaliyetlerin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde sayılarını artırarak adalara kaliteli turist çekmek istiyoruz" diye konuştu. İleride çocuk kitapları fuarı düzenleyeceklerini belirten Erdem Gül, "Buranın bir kütüphane adası olmasını istiyoruz. Dünyanın sayılı kütüphanelerinden birini burada oluşturabiliriz" dedi. Adaları sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayında cazibe merkezi haline getirecek projeler üreteceklerini aktaran Erdem Gül, bu sayede adalarda yaşayan gençlere istihdam oluşturacaklarını bildirdi.

Adalardaki ulaşım sorununa işaret eden Erdem Gül, "Ulaşım sorununu çözmemiz lazım. 25 yıldır AKP, İstanbul büyükşehirde iktidarda ama adaların vapur seferleri çok azaltılmış bir durumda.. Hem adaların kendi içindeki ulaşımları hem de İstanbulla ulaşımları artırıcı girişimlerimiz olacak. Kapasiteyi artıracak girişimlerimiz olacak. Vapur saatlerini, istediğimiz zaman adalarda olabilecek hale sokmak istiyoruz." dedi.

Adalara özgü bir ürün üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Erdem Gül, şu ifadeleri kullandı: "Beyoğluna gittiğimizde ya da başka bir ilçeye gittiğimizde o bölgeye ait bazı ürünleri var. Belki adaların ortak bir ürününü yaratabiliriz. Gelenler de adalar hatırası olarak götürmek istediği bir şey olsun istiyoruz. Bu bir yiyecek olabilir, bir hediyelik eşya olabilir. Adalara özgü bir simge gibi bir ürün bulmaya çalışıyoruz." Adaların imar planlarının iptal edildiğini dile getiren Erdem Gül, ada sakinlerinin desteği ile yeniden bir imar planı yapacaklarını kaydetti. Gül, "Plansız bir ada kabul etmiyoruz!" ifadelerini kullandı. Gazetecilikten siyasete geçme süreci hakkında da konuşan Erdem Gül, "Türkiye'de gazetecilik imkansız hale geldi. Türkiyede bir süredir iktidar her şeyi tek başına yapmaya çalışıyor. Kendi medyası var, yüzde 90'nı kendi elinde, siyaseti de tek bir kişiye indirgedi. Dolayısıyla siz de, biz de gazetecilik hakkı elinden alınmış insanlarız. Benim siyasete girmem böyle bir noktada çakıştı. Ben de bu siyasetteki tekelleşmeyi ve oteriterleşmeyi engellemek için daha demokratikleşmesi için siyasete girdim ve Türkiye'de bu tekelleşmeyle siyasi arenada mücadele edeceğim" dedi.

İNSAN KALİTESİNİ ARTIRMAMIZ LAZIM

Erdem Gül adalardaki fayton-bisiklet trafiği ile ilgili tartışmalarla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Bu konuya merkezi yönetim de karışıyor, büyükşehir belediyesi de.. Dışardan gelen insanlara da, adanın şık ve estetik görünmesi için, adalıların karar vereceği, birçok keşmekeşi ortadan kaldıracak bir düzenlemeye gidebiliriz. Büyükada da yığılma görülüyor. Biz zaten buranın tarihi kültürel mirasının ilgi çekici olmasını ve insanları çekmesini istiyoruz. Bir anda bu keşmekeşe son veremeyiz. Bu esnaf için önemli ama tarih kültür sanat için gelenlerin sayısını artırırsak bu keşmekeşe son verebiliriz. En azından yavaş yavaş insan kalitesini artırmamız lazım." Adalardaki seçmen kaydırmalarına da dikkat çeken CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, adalarda 12 bin seçmen olduğu bilgisini verdi. Burada yapılacak küçük kaydırmaların seçim sonucunu etkileyebileceğini vurgulayan Gül, "Seçmen kaydırma işlemi, iktidarın seçimi kaybedeceğinden açıkça korktuğunu gösteriyor. Buna rağmen iktidar Adalarda seçimi alamaz" diye konuştu.