Erciyes'te kurultay coşkusu

Erciyes'te kurultay coşkusu

Erciyes'te kurultay coşkusu

“Türk Dünyası Kurultayı” Erciyes Tekir Yaylası’nda bugün başlıyor. Çeşitli illerden gelecek katılımcıların iştirakiyle gerçekleşecek kurultayda ülke sorunları ele alınacak.

Kayseri’de kurulan Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği  ilk faaliyet olarak bugün Erciyes Tekir Yaylası’nda “Erciyes Türk Dünyası Kurultayı”nı gerçekleştiriliyor. Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanı Ali İhsan Öztürk, derneğin kuruluş amacının Türk Dünyası ve Turan Kültürü ile ilgili faaliyetler yapmak olduğunu söyledi. Öztürk ilk etkinlik olarak da Turan Kültüründe ayrı bir yeri olan Kurultay geleneğinin yaşatılması amacı ile bugün Erciyes’te “Erciyes Türk Dünyası Kurultayı” gerçekleştirdiklerini belirtti. Kendisini Türk hisseden herkesin Tekir Yaylası’ndaki etkinliklerine gönülden destek olduğunu belirten Ali İhsan Öztürk,  kurultay faaliyetlerinin aynı zamanda www.erciyeszaferkurultayi.org sitesinden takip edilebileceğini  bildirdi. Bu yıl yapılan ve Türk Dünyasının meselelerinin ele alınacağı ilk kurultaya konuşmacı olarak Ozan Arif, Avrasya Eğitimciler Birliği Başkanı Şuayip Özcan ve Prof. Dr. Nevzat Özkan katılıyor.Kurultaya Kayseri ve diğer illerden de geniş katılım bekleniyor.

Kurultay’ın programı:
10.30
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
10.35 Açılış Konuşması
10.45 Türk Dünyası Kurultay Bildirilerinin sunulması
12.30 Öğle Yemeği ve Namaz
13.30 Türk Dünyası Kurultay Bildirilerinin sunulması
Program sonrası Ozan Arif katılımcılarla sohbet toplantısı yapacak.

Yülek kaynağı belirsiz parayı sordu
Ekim 2008 - Mayıs 2009 tarihleri arasında Türkiye’ye giren 18.3 milyar dolarlık faili meçhul kaynaklı paraya ilişkin tartışmalar sürüyor. SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, böyle bir paradan bahsedildiğini belirterek, “Türkiye’ye 60 milyar dolarlık bir Arap sermayesinin girdiği söylendi. Aslı var mı yok mu bilemiyorum. Bunun ötesinde Başbakan’ın bundan haberi var mıydı? Başbakan’ın böyle bir paradan haberi vardır belki ama, IMF’nin istekleri zaten yapıldı. Şimdi kamuoyu ve gazeteciler doğal olarak bu paranın kaynağını sorguluyor” şeklinde konuştu.  IMF ile yapılacak olan görüşmelerde 25 milyar dolarlık bir paranın söz konusu olduğunu belirten Yülek,
“Eğer 18.3 milyar dolarlık bir paranın Türkiye’de var olduğu ifade ediliyorsa o zaman kamuoyu da bunun kaynağını sorgular. AKP kanadı ise bu konuda açıklama yapmayabilir, zaten bu paranın varlığı onların işine geliyor. Neden açıklama yapsınlar ki? ” diye konuştu.

Biraz rahatladılar
AKP iktidarının ümüğümüzü sıktırmayız şeklinde çıkışı yapmasının kısa zamanda bir anlam ifade etmediğinin anlaşıldığını belirten Yülek, “IMF’nin isteklerinin hepsi bu iktidar tarafından gerçekleştirildi. IMF işçiye, memura, emekliye zam yapmayın diyordu. Bu iktidar zaten zam yapmadı. İhracat düşecek diyordu, o da gerçekleştirildi.  Yani IMF’nin dedikleri tek tek yapıldı. Dolayısıyla eğer önümüzdeki günlerde IMF ile masaya oturulursa zaten bütün istekler iktidar tarafından yerine getirilmiş olarak oturulacak. Kaynağı belirsiz olduğu iddia edilen para da onları biraz rahatlattı” dedi. 
Haber: Fatih ERBOZ


Büyük Birlik Partisi, Hasret
Kurultayı’na hazırlanıyor
BBP helikopter kazasında hayatını kaybederi Yazıcıoğlu için olayın meydana geldiği Keş Dağları’nda 9 Ağustos’ta “1. Hasret Kurultayı” düzenleyecek.

BBP Teşkilat İşleri Başkanlığı, yerel seçim öncesinde bir helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren liderleri Muhsin Yazıcıoğlu için kazanın meydana geldiği Keş Dağları’nda “1. Hasret Kurultayı” düzenleyecek. BBP Teşkilat İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kurultay’ın 9 Ağustos’ta yapılacağı belirtilerek şunlar kaydedildi: “Allah’a şükürler olsun ki başımızı öne eğdirecek en küçük bir ahlak zaafı göstermeyen, daima vakarıyla hareket eden, dosta düşmana karşı adam gibi adam dedirten, Türk-İslam aleminin lideri, tam bağımsız, bağlantısız bir Türkiye’nin ve ezilen tüm mazlum milletlerin hakkını arama mücadelesini veren şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun sonsuzluğun sahibine ulaştığı Keş Dağları’nda yapılacak Hasret Kurultayı, onun davasına son nefesimize kadar sahip çıkacağımızı dosta düşmana haykıracağımız yer olacaktır.” (ANKA)