Emrullah Uslu'yu kim koruyor?

Emrullah Uslu'yu kim koruyor?

Emrullah Uslu'yu kim koruyor?

CHP’li Atilla Kart, burslu gittiği ABD’den 8 yıldır dönmeyen polis Uslu’nun, hangi irade tarafından himaye edildiğini sordu.   

CHP’li Kart, Uslu’yu sordu
Atilla Kart, ’Okyanus ötesi uçamaz’ raporuyla 8 yıldır ABD’den dönmeyen Emrullah Uslu’nun, hangi siyasi ve bürokratik irade tarafından himaye edildiğinin açıklanmasını istedi

Haber: Sümeyra Yılmaz
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Taraf Gazetesi “nde Emre Uslu imzasıyla TSK” yı eleştiren yazılar yazan Emniyet Amiri Emrullah Uslu’nun neden Türkiye’ye dönmediğini sordu. CHP’li Atilla Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nda görevli Emniyet Amiri Emrullah Uslu’nun burslu olarak gittiği ABD’den 7-8 yıldan bu yana Türkiye’ye dönmediğini belirterek bunun araştırılması gerektiğini kaydetti. Uslu’nun yüksek lisans tezini ’Yeşil’kod adlı Mahmut Yıldırım üzerine yaptığını ve tezinde “Yeşil’in Emniyet ve MİT’le ilişkisi yoktur. TSK ile ilişkisi vardır” görüşünü işlediğini ifade eden Kart, Uslu’nun Tuncay Güney’le yakın ilişki içinde olduğunu öne sürdü.

Nereden burslu
Emrullah Uslu’nun yasadışı hale gelen faaliyetleri karşısında Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığını belirten CHP konya Milletvekili Atilla Kart, “Emrullah Uslu ve benzeri konumdaki kamu görevlileri hangi siyasi ve bürokratik irade tarafından himaye ediliyor? Bu kamu görevlileri, bu cesareti nereden alıyor? Emrullah Uslu, hangi tarihten bu yana yurtdışında bulunmaktadır. Hangi ülkede hangi bölgede bulunmaktadır? Hangi yasal gerekçeyle yurtdışına gitmiştir? Hangi kurum adına gitmiştir? Nereden burs almaktadır? Bursun yasal ve azami süresi nedir?” sorularını yöneltti.

Kamufle ediliyor
Kart, basın toplantısında Ümraniye olarak adlandırılan soruşturma sürecinde yaşanan gizlilik ihlallerini de eleştirdi. Soruşturmanın amacının çeteye ulaşmak olmadığını kaydeden Kart, “Soruşturma ihlalleri, hukuk katliamı nedeniyle gerçek anlamdaki çeteler varlığını koruyor. Hükümet bir anlamda o çeteleşmeyi kamufle etmiş oluyor” diye konuştu.