Adalet Bakanlığı’nın ihraç istemiyle hakkında soruşturma başlattığı YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, susturulmak istendiğini belirterek tepki gösterdi.
Yargıya baskının resmi!
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu Adalet Bakanlığı’nın ihraç istemiyle açtığı soruşturmayı eleştirerek, 25 hakim ve savcı hakkındaki dinleme kararlarını gazetecilere gösterdi
YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlatan Adalet Bakanlığı, soruşturmaya gerekçe olarak Eminağaoğlu’nun Ümraniye soruşturması sürecinde yaptığı açıklamaları gösterdi. Bakanlık ihracını istediği Eminağaoğlu’ndan 10 gün içinde suçlamalara ilişkin savunmasını istedi. YARSAV Başkanı hakkında ayrıca, Yargıtay ek binasında Ümraniye soruşturmasıyla ilgili yaptığı konuşma nedeniyle adli soruşturma açılması da talep edildi.
Hedef alındım
YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu dün, hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili açıklamalar yaptı. Eminağaoğlu, şunları söyledi: “YARSAV’ın amacı hukukun üstünlüğüdür. Hedef alındım, elimizde sadece hukuk var. Adalet Bakanlığı bana gönderdiği savunma yazısında, bana hitaben bu savunmayı asla açıklamamamı ve basınla paylaşmamamı vurgulamış. Hangi çağda yaşıyoruz. BM kararlarına göre ben istersem bu gizlilik ortadan kalkar. Adalet Bakanlığı, kendi yaptığı hataları gizlemek için evrensel hukuk kurallarını çiğniyor. Adalet Bakanlığı, yüksek yargıya el uzatmıştır. Ayrıcalıklı bir kişi değilim, bütün hukuk süreçlerine açığım. Ancak hukuk devletinin kuralları gözetilmek zorundadır. Yaşanan süreçte hukuk kuralları ayaklar altına alınıyor. Yargı baskı altındadır. Süreç önce benimle ilgili askerlik haberleriyle başladı. Adalet Bakanı, hakkımdaki iddiaları incelettirdiğini açıkladı, daha sonra konunun Milli Savunma Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini söyledi. Ben, hakkımdaki iddialarla ilgili bilgi talep ettim. Başvurumda 6 soru yönelttim ancak aldığım yanıt 5 sorunun yanıtını içeriyordu. Hakkımda herhangi bir inceleme olup olmadığına dair soru es geçilmişti. Bunun üzerine, Başbakanlık’a yaptığım itiraz sonucu Adalet Bakanlığı bana konusunu belirtmeden hakkımda bir inceleme olduğunu bildirdi.”
70 milyon izleniyor
YARSAV Başkanı, elindeki bir yargı kararını göstererek “Yüklenen suç hanesi boş, şüphelinin kimliği hanesi faili meçhul, talep eden Adalet Müfettişliği, 25 tane telefon var ve bunların hepsi görevdeki yargıç ve savcılar. Yargının baskı altında olduğunun bundan daha iyi bir resmi çekilemez” dedi. Eminağaoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün Türkiye’yi izlemek için bir yargı kararı ortaya çıkıyorsa, bunun hukukta tek bir anlamı vardır: 70 milyonu terör şüphesi içerisinde görmek demektir.”