Emekliden ‘tabutlu’ protesto

Emekliden ‘tabutlu’ protesto

Emekliden ‘tabutlu’ protesto

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği üyesi emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu önünde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bunda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için tabutlu eylem gerçekleştirdiler.

Esnaf da feryat ediyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Uğur Bektaş, toplumun her kesiminin bankalardan aldığı krediler sonucunda gelecekteki 10 yılını ipotek verdiğini ileri sürdü. Bektaş, 2007 yılının sıkıntılı geçtiğini söyledi. Bektaş, “Esnaf, sanatkar, işçi, memur, emekli gelecek 10 yılını borçlanmış durumda, bankaya borcu olmayan, kredi almayan insana rastlamak mümkün değil” dedi. Bektaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2000’li yıllardaki krizleri düşünürseniz, esnaf ve sanatkarımız bu krizlerden daha ağır bir ekonomik sıkıntı içerisindedir. İcra takiplerine, ödenmeyen çek ve senetlere bakıldığında esnaf ve sanatkarın yaşadığı sıkıntı net olarak görülebilir. Çekler, senetler ödenemiyor”

İşte tablo!
Tüketici kredileri, 11 Ocak itibarıyla 473,6 milyon YTL artarak 66 milyar 418,3 milyon YTL’ye çıktı. Bireysel kredi kartları ise 11 Ocak itibarıyla 26 milyar 455 milyon YTL oldu. YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 10 milyar 662,9 milyon YTL’si taksitli kredi kartından oluştu.