Elektronik postalar tümüyle izlemede!

Elektronik postalar tümüyle izlemede!

Elektronik postalar tümüyle izlemede!

TBMM Telekulak Araştırma Komisyonu Üyesi, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, ’70 bin dinlemenin en az yarısının yasal olmayan dinlemelerden oluştuğunu’vurgularken, tüm e-postaların da izlendiğini söyledi.

Seyhan: Mailler de izlemede
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın telefonlarının dinlendiği savları üzerine kurulan  TBMM Telekulak Araştırma Komisyonu üyelerinden, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, “70 bin dinlemeden en az yarısının yasal olmayan dinlemelerden oluştuğunu” vurguladı. Seyhan, tüm e-maillerin de izlendiğini belirtti. Seyhan’ın bir süre önce yaptığı “300 milletvekili, 3 bin civarında
hâkim ve 613 gazetecinin telefonları dinleniyor” açıklaması tartışmalara yol açmıştı.

Kayıtlar incelensin
Cumhuriyet’te yer alan habere göre Seyhan, “Bizi yönetenlerin, biz de dinleniyoruz, nefretle kınıyoruz deme hakkı yok. Ulaştırma bakanı, Başbakan bunu diyorsa, biz o zaman demokratik bir ülkede değiliz demektir. Dinleniyorsanız görevinizi yapın” dedi. TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasını isteyen Seyhan, “TİB’deki bütün dinleme kayıtlarını inceletsinler. 70 bin kayıt, diyorlardı. 70 bin kişinin içinde en az yarısı yasal olmayan dinlemeleri oluşturuyor. Bakalım, ilgili dinlemeyi isteyen kurumlar, bir insanın üzerinden birçok kişiyi gayri meşru olarak dinlemişler mi? Siyasi denetim organı olarak Meclis bunu yapabilir” görüşünü
dile getirdi.

Her sesi dinleyebiliriz
Seyhan, TİB Başkanı Fethi Şimşek’in “Yargıtay’ı dinleyemedik” sözleriyle ilgili olarak “TİB Teknik Daire Başkanı Basri Aktepe, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak kurulan araştırma komisyonuna geldi. ’Siz sabit telefonları dinlerken, kullanılan ev ya da işyerindeki santraldan mı, yoksa Telekom santralı üzerinden mi dinleme yapıyorsunuz’diye sordum. Aktepe, ’merkezden’yanıtını verdi. ’Merkeze gelen her sesi dinleyebilir misiniz?’ diye sordum ’Evet’ dedi” açıklamasını yaptı.

ABD’de arşivleniyor
Seyhan, e-maillerin ABD’de arşivlendiğini “ vurgularken de ”Mailler haberimiz olmadan denetleniyor, kopyalanıyor, bazen değiştiriliyor. Benim mail’lerimi 4. okuyan oluyorum“ dedi. Seyhan, şunları söyledi:
”TİB dışında, bağımsız bir denetleme kurulu oluşturulmalı. Uydu aracılığıyla yapılan dinlemeler dahil, frekans yakalama yöntemiyle bunları tespit edebilecek teknik donanımı haiz bir yapılanma kurulmalı.”