Elazığ usulü Tatlı Peynirli Ekmek, bölgeye özgü bir lezzettir ve oldukça basit bir tarife sahiptir.
İşte bu tarif için gerekli olan malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı peynir (tuzsuz lor peyniri tercih edilebilir)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Öncelikle bir karıştırma kabında un, kabartma tozu ve şekeri karıştırın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın.
- Hamur kıvamını alana kadar un ilave ederek yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Her hamur topunun üzerine peynir koyun.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sürer.
- Fırından aldıktan sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!