Ek yerleştirme Salı'ya başlıyor

Ek yerleştirme Salı'ya başlıyor

Ek yerleştirme Salı'ya başlıyor

2007-ÖSYS genel yerleştirme sırasında boş kalan veya yeni açılan yüksek öğretim programları kontenjanları kesinleşti. 9 Ekim Salı günü başlayacak ek yerleştirme kayıtları 11 Ekim’de sona erecek.

Ek yerleştirme kayıtları
9 Ekim’de başlayacak
Öğrencilerin kayıt işlemlerini 11 Ekim’e kadar tamamlamaları gerekiyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) ekyerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleşmeye hak kazanan adaylar, sonuçları ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

AÖF adayları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, 2007-ÖSYS genel yerleştirme sırasında açık kalan, kaydolmama nedeniyle boş kalan ve genel yerleştirme sonrası yeni açılan yükseköğretim programları kontenjanlarına ek yerleştirme sonuçlarının tamamlandığı bildirildi. Ek yerleştirmeye 162 bin 908 adayın başvurduğu kaydedildi.
Bir yükseköğretim programına yerleşen adayların ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuç Belgeleri yerleştirildikleri üniversitelere gönderilecek. Örgün yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar 9-11 Ekim 2007 tarihlerinde ilgili üniversitele başvurarak kayıt yaptırabilecekler. Açıköğretim programlarına yerleştirilen adaylara ise, ilgili üniversite tarafından kayıt tarihleri ve kayıt yerleri daha sonra bildirilecek.