E-posta ile gelen eğitim

E-posta ile gelen eğitim

E-posta ile gelen eğitim

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, maddi durumu işi olmayan ailesinin, okuldan almaya karar verdiği 15 yaşındaki lise 1. sınıf öğrencisi Emine Baytimur’un eğitim hayatı, ilçe kaymakamına attığı elektronik postayla değişti. Kaymakam Cevat Uyanık,  ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki köye giderek, Emine’nin lise öğrenimini  tamamlayabilmesi için tüm masraflarını karşılayacaklarını bildirdi. Tufanbeyli ilçesi Doğanlı köyünde yaşayan ve Tufanbeyli Lisesi birinci sınıfını başarıyla tamamlayan Emine Baytimur (15), ailesinin kendisini okuldan almak istemesi üzerine, ilçe kaymakamı Cevat Uyanık’a bir elektronik posta attı.

Masrafı karşılanacak
Annesinin ayaklarından rahatsız olduğunu, babasının da işsiz olması nedeniyle kendisini okuldan almak istediklerini anlatan genç kızın yazdıklarından etkilenen kaymakam Uyanık, hemen harekete geçerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na genç kızın durumunun araştırılması talimatını verdi. Araştırma sonucunda Baytimur’un yazdıklarının doğru olduğunun tespit edildiğini söyleyen Uyanık şöyle konuştu: “Vakıf yöneticileri ile ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki köye giderek Emine’nin lise öğrenimini tamamlayabilmesi için tüm masraflarını  karşılayacaklarını söyledik.” 

Layık olacağım
Doğanlı köyündeki evlerinin kapısının çalınması ile karşısında Kaymakam Uyanık’ı gören Emine Baytimur ise büyük şaşkınlık yaşadı. Gönderdiği postanın bu kadar etkili olabileceğini düşünmediğini belirten Baytimur, “Sahipsiz olmadığımızı görmek çok güzel. Bu ilgiye derslerimde başarılı olarak layık olmaya çalışacağım” dedi. Baba Esabil Baytimur (45) ise kalıcı bir işi olmadığı için maddi durumunun yetersiz olduğunu, 3 çocuğundan en büyüğü olan Emine’yi, istemeyerek de olsa liseye göndermeme kararı aldığını söyledi. (AA)

Baba Baytimur, “Eğer devletimiz sahip çıkmasaydı, Emine öğreniminden mahrum kalacaktı” derken, Emine, kendisine eğitim imkanı veren kaymakam Cevat Uyanık’ın ilgisine layık olmak için çok çalışacağını söyledi.