DUT YAPRAĞININ YARARLARI ŞÖYLE
GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR
Dut yaprağı içerdiği besin öğeleri bakımından oldukça güçlü bir antioksidandır.
Bu özelliği sayesinde ölçülü bir şekilde tüketildiği takdirde, vücutta serbest radikallerin gelişmesini önler.
Böylelikle birçok kronik rahatsızlığa zemin hazırlayan faktörler ortadan kaldırılır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
SOĞUK ALGINLIĞI VE BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELİR
Dut yaprağı bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde etkilidir.
Soğuk algınlığı döneminde içilen dut yaprağı çayı öksürüğü keser, boğazdaki ağrı ve acıyı hafifletir.
Hastalık sürecinin rahat geçirilmesi için bu çayın sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden önce aç karna içilmesi tavsiye edilir.
KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Dut yaprağı çayı düzenli olarak tüketildiğinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
Bununla birlikte eğer diyabetiniz varsa, dut yaprağı çayı tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Dut yaprağı kalp hastalıklarının tedavisi konusunda doğal içerikli bir yardımcıdır.
Kalp hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
Kan Şekerini Dengeler
Kalp Sağlığını Korur
Ağrı Kesici Özelliği Vardır
Güçlü Bir Antioksidandır
Soğuk Algınlığı ve Boğaz Ağrısına İyi Gelir
AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞİ VARDIR
Dut yaprağı ağrı kesici özelliği ile tanınır.
Dut yaprağı çayı başta artrit olmak üzere birçok ağrıya karşı etkilidir.
Dut yaprağının diğer faydaları şunlar
Kemikleri güçlendirir.
Sinirleri yatıştırır.
Toksik maddeler içermediğinden dut yaprağının zararları ve olası bir yan etkisi yoktur.
Hipertansiyonu düşürür.
Sindirim sistemini güçlendirir.
Cilt dostudur.
Saç dökülmesini önler.
Doğal bir ateş düşürücüdür. Dut yaprağı çayı geçmişten günümüze ateş düşürücü olarak kullanılmaktadır.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Ödem atmaya yardımcıdır.
Egzamaya karşı etkili olduğu bilinmektedir.
Karaciğerdeki toksinleri temizler.
Antienflamatuar özelliği sayesinde vücuttaki iltihaba karşı etkilidir.
Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler.