Düşman kardeşler barışıyor

Düşman kardeşler barışıyor

Düşman kardeşler barışıyor

Barış yolunda ilk adım
Uzak Doğu’nun düşman kardeşleri Kuzey ve Güney Kore, sınır geçişlerinin tamamen açılması konusunda anlaşarak tarihi bir adım attı

Kuzey ve Güney Kore arasındaki sınır geçişlerinin tamamen açılması savaş karşıtlarını sevindirdi.
Sınırda eylem yapan bir grup, Amerika yönetiminin iki ülkenin iç işlerine karışmamasını istedi.

Amerika’nın kışkırtmalarıyla sık sık karşı karşıya gelen Kuzey ve Güney Kore, barış yolunda dev bir adım attı.  Kuzey Kore lideri Kim Jong-il yönetiminin, Güney Kore ile arasındaki sınırı tamamen açtığı belirtildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı, iki ülke arasındaki sınır geçişlerinin tamamen açılması hususunda Kuzey Kore ile anlaşmaya varıldığını söyledi.

Jong il’i arayacak
Bakanlık sözcüsü Lee Jong-joo, Kuzey Kore’nin karşılıklı geçişlere izin veren bir açıklama yayımladığını duyurdu. Lee Jong-joo, Devlet Başkanı Roh Mu-hyun’un yakında Kim Jong-il’i arayacağını söyledi. Geçen hafta sınırı kapatan ve Kuzey’de çalışan yüzlerce Güney Korelinin mağdur olmasına sebep olan Kuzey Kore, önceki gün sınırı kısmen açmıştı. Bu arada Güney Koreli eylemciler, sınırdan Kuzey Kore üzerine 100 bin civarında bildiriyi taşıyan 10 balon gönderdi. Eylemi düzenleyenlerden Park Sang-hak, bildirilerin içeriğinde Kuzey Korelilere liderleri Kim Jong-il’e karşı silahlı ayaklanma çağrısı yer aldığını söyledi. Bildirilerde, ayrıca Kim’in romantik ilişkileri gibi özel yaşamına ilişkin iddialar ve Kuzey’de “rehine” olduğu iddia edilen Güney Korelilerin bırakılması çağrıları da bulunuyor.