DURUM VAHİM

DURUM VAHİM

DURUM VAHİM

Her 3 gencin 1’i, işsizliğin pençesinde!
TÜRKİYE’nin en ağır sorunlarından biri haline gelen işsizlik, genç nüfusuyla övünen ülkede kabusa dönüştü. İSMMMO’nun raporu, ürkütücü tabloyu tüm çıplaklığıyla ortaya koydu: Genç işsiz oranı yüzde 28... Her 3 gençten 1’i işsiz... 1.2 milyon genç ise ne okuyor ne de çalışıyor.  ‰ 5’te

Türk genci işsizliğin pençesinde
Türkiye’de 15-24 yaşları arasındaki 12 milyonluk genç nüfusun 1.2 milyonu, ne geleceği için öğrenim görüyor, ne de herhangi bir işte çalışıyor


İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) tarafından hazırlanan “Gencim, çalışkanım ama işsizim” raporu, Türkiye’deki vahim tabloyu gözler önüne serdi. Rapora göre, 15-24 yaşları arasındaki 12.4 milyonluk genç nüfusun bulunduğu Türkiye’de, gençlerin 4.2 milyonu iş gücüne katılırken, 6.2 milyonu da öğrenim görüyor.

En büyük çıkmaz
1.2 milyon genç ise, ne çalışıyor, ne de geleceği için öğrenim görüyor. Tükiye’deki genç işsizlik oranı ise Şubat ayı itibariyle yüzde 28’e dayandı. Raporu değerlendiren İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, “Her 3 gençten 1’inin işsiz olması Türkiye’nin en büyük çıkmazıdır” dedi.

Doğu illeri başı çekiyor
Ağır bir sorun olan işsizlik sorununun daha da ağırlaştığını vurgulayan Arıkan, işsiz bir toplumda demokrasinin değil kuralsızlığın egemen olacağına dikkat çekti. Genç işsiz sayısında Doğu ve Güneydoğu illerinin başı çektiğine işaret eden Yahya Arıkan, “Terör, tutuculuk ve gericilik, sanayiden uzak kentlerde ve işsizliğin kol gezdiği illerde tutunur” ifadelerini kullandı.