Efsane havaalanı muhabiri ve duayen gazeteci Faik Kaptan, sosyal medya hesabından Modern Pentatlon dalında rekor üstüne rekor kıran milli sporcu İlke Özyüksel’in 2018 yılında şampiyon olduktan sonra yaşadığı süreci kaleme aldı.
Kaptan, yazısında Özyüksel’in şampiyon olduktan sonra Türkiye’de havaalanın kimse tarafından karşılanmadığını belirterek, “Pentatloncu İlke Özyüksel var. Var mı tanıyanınız? Ben ilk kez tanıdım ve kendimden utandım. Ne diyor biliyor musunuz? “Macaristan da Dünya rekoruyla beraber şampiyon oldum. Havalimanına geldim. Kimseler yoktu. Tek başıma eve geldim. Kutlama yaptık. Ertesi gün de antremana gittim” Bu ayıp bize yeter” ifadelerini kullandı.
“SİZİN EMRE’LER NE YAPIYOR”
Kaptan, Türk sporundaki futbol odaklı yapıya dikkat çekerek, “Şimdi size futbolda kaç tane Emre var desem çoğunuz ezbere çeşitli takımlarda oynayan beş tane Emre’yi gözü kapalı sayarsınız. Peki bizleri buna yönelten kim? Tabi ki Spor Medyası. Futboldan başka bir spor tanımıyorlar. Yahu bakın bu genç kardeşimiz İlke Özyüksel, son olarak yakında Tokyo Olimpiyatlarında bizi temsil edecek. Peki sizin Emre''ler ne yapıyor?” dedi.
Duayen gazeteci Faik Kaptan’ın sosyal medya hesabından yayınladığı yazının tamamı şu şekilde:
İLKE ÖZYÜKSEL:
“DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUM, HAVALİMANINA GELDİM, KİMSE YOKTU.”
Bazı anlar, “İyi ki pandemi var da evde bazı olaylara tanık oluyoruz” diyorum.
Bu süreç de genel olarak spor kanalı olan TRT Spor2’yi seyrederim. Bu sabah da öyle oldu.
Ekranda kadın muhabir arkadaşın karşısında genç bir sporcu. Modern Pentatloncu İlke Özyüksel var.
Var mı tanıyanınız?
Ben ilk kez tanıdım ve kendimden utandım. Ne diyor biliyor musunuz?
“Macaristan da Dünya rekoruyla beraber şampiyon oldum. Havalimanına geldim. Kimseler yoktu. Tek başıma eve geldim. Kutlama yaptık. Ertesi gün de antremana gittim”
Bu ayıp bize yeter.
Şimdi size futbolda kaç tane Emre var desem çoğunuz ezbere çeşitli takımlarda oynayan beş tane Emre’yi gözü kapalı sayarsınız. Peki bizleri buna yönelten kim?
Tabi ki Spor Medyası. Futboldan başka bir spor tanımıyorlar.
Yahu bakın bu genç kardeşimiz İlke Özyüksel, son olarak yakında Tokyo Olimpiyatlarında bizi temsil edecek.
Peki sizin Emre''ler ne yapıyor?
ONUNLA BERABER GÖZLERİM YAŞARDI…
İlke Özyüksel. Dünyaya gözlerini açtıktan sadece iki hafta sonra ölümcül bir damar hastalığına yakalanıyor ve kanser tanısı konuyor. İlke, ABD’den üç günlüğüne konferans için gelen bir doktorun onu fark etmesiyle ölümün kıyısından dönüyor. Doktor, lazer tedaviyle iyileştiriyor İlke''yi. Tesadüf eseri kurtuluyor ve hayata tüm gücüyle tutunuyor İlke.
İşte tam da bu sebepten pentatlonu kendi hayat hikayesine benzetiyor. Aynı gün içinde atıcılık, epe eskrim, serbest stil yüzme, binicilik ve 3 km. koşudan oluşan 5 yarışı içeren spor mücadelesi olan modern pentatlon, Türkiye''deki ilklerini İlke sayesinde yaşıyor.
Çok sevdiği annesinin görme özürlü olduğunu ancak yaşama onun sayesinde tutunduğunu söyleyen İlke Özyüksel, Macaristan’da yaşadığı zor günleri ve ardından gelen şampiyonluğu anlatırken de bu kez duygularına yenik düştü ve gözyaşlarını tutamadı. Ben de dayanamadım. Hıçkırmadım ama bir süre yutkunamadım.
Sevgili dostlar İlke’leri görmezden gelmeyelim. Tokyo Olimpiyatında Başarılar.
Onlar bizim gururumuz…
Bakın altta federasyonun sayfasından aldığım Modern Pentatlon bilgileri var. Vaktiniz varsa onu da okuyun. Bakalım yapabilecek misiniz?
Sevgiler.
“Modern Pentatlon Nedir?
Modern Pentatlon beş disiplinden oluşup, dört etkinlikte organize edilmiştir. Bunlar; Eskrim, Yüzme, Binicilik, Laser- Run (Atış ve Koşu)’dur.
Modern Pentatlon eğitici, fiziksel, zihinsel ve entelektüel yönleriyle bütünleyici bir spordur. Yüzme ve atletizm pentatlonun fiziksel yanının temel disiplinlerini oluşturur. Zihinsel yanını oluşturan Tabanca Atışı stres kontrolü ve kusursuz bir teknik gerektirir. Bu branş iyi bir organize çalışma programı gerektirir. Tüm yarışmalar belirli bir sırayla gerçekleştirilir. Uluslararası sıralamada 36 yarışmacı finalde yarışacak hale getirilir.
• MODERN PENTATLON SPORCUYA NE KAZANDIRIR?
• Bu sporda bedensel, fiziksel, mental ve teknik olarak mükemmel olmaları sağlanır.
• Yüksek seviyede sabır, fiziksel sağlamlık ve zaman gerektirir.
• Ahlak, sorumluluk, paylaşım, mücadele, inanç, aile kavramları.
• Kralların sporu her branş ayrı bir disiplin sabrı öğretir.
• Savaşçıdır ama barışı korumak için yarışır.
• Aklını, beynini ve gönlünü sevgiyle kullanır.”