DTP'nin "Sayın" tahriki...

DTP'nin "Sayın" tahriki...

DTP'nin "Sayın" tahriki...

MANİSA Turgutlu’da DTP adayı Mehmet Gülmez’in seçim bürosunun açılışı, yeni tahriklere sahne oldu. Küçük bir grup, terör örgütü lehine slogan atarken; DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise suç olduğu halde, bebek katili için 2 kez “Sayın” dedi.

‘Sayın Öcalan’lı açılış Manisa Turgutlu’da DTP adayı Mehmet Gülmez’in seçim bürolarının açılışı yeni tahriklere sahne oldu
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde DTP belediye başkan adayı Mehmet Gülmez’in seçim büroları törenle açıldı. Merkez, İstasyonaltı ve Pazaryeri semtlerindeki açılışlara 150 araçlık bir konvoyla katılan DTP’liler sık sık ’Barışa uzanan eller kırılsın’, ’Bıji Apo’ve ’PKK gerçektir’sloganları attı. Açılışta konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, teröristbaşı için iki kez ’sayın’ifadesini kullandı. “Biz bir yola girdik, bu yol Kürt halkının zafer yoludur” diyen Tuncel, şöyle konuştu:

PKK bu ülkenin gerçeği
“Biz bu yollarda yıllardır mücadele ediyoruz. Bu ülkenin gerçeklerini yıllardır haykırmaya çalışıyoruz. Bize ’değişimden yanayız’dediler, ’biz halkımızın taleplerini dinliyoruz’dediler. Hani sizin değişiminiz? Diyarbakır halkı ne istiyor? 15 Şubat’ta uluslararası komployu kınarken, sayın Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişini kınarken bir şeyi ifade ediyordu. Siz bu sorunu çözün. Kürt sorununu çözmek için Kürtlerin dilini, kültürünü dikkate almak zorundasınız. Bu ülkenim temel sorunlarını çözeceksiniz. Siz beğenirsiniz beğenmezsiniz, PKK bu ülkenin bir gerçeğidir. Siz PKK’yı dikkate almazsanız, bu sorunu çözemezsiniz. Sayın Abdullah Öcalan 3.5 milyon insanın ’siyasi irademdir’dediği biridir. 10 yıldır İmralı Cezaevi’ndedir.” Konuşmasında TRT 6 kanalına da değinen Tuncel, “TRT şeş açıldı ama Kürtlerin yaşamında bir şey değişmedi. Başbakana bile Kürtçe konuşmak serbest ama Kürtlere yasak. 10 yıl önce Kürt demek bile yasaktı” dedi.

PKK sloganları hiç susmadı
DTP’nin Merkez, İstasyonaltı ve Pazaryeri semtlerindeki açılışlarında sık sık, ‘Barışa uzanan eller kırılsın’, ‘Bıji Apo’ ve ‘PKK gerçektir’ sloganları atıldı. Açılışta konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel (solda), “Biz bir yola girdik, bu yol Kürt halkının zafer yoludur” dedi.

DTP’li aday hapis cezasına takıldı
Bingöl Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından DTP Bingöl Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Ersöz’ün adaylık başvurusunun iptal edildiği bildirildi. Ersöz’e, DTP yöneticileri Ebubekir Deniz ve Serdar Tanış’ın bulunması için yaptığı basın açıklaması nedeniyle verilen 1 yıl 3 aylık cezanın ertelenmesinin üzerinden 5 yıl geçmemesi ve 1 yıldan fazla mahkumiyetinin bulunması nedeniyle adaylık başvurusunun iptal edildiği belirtildi. Bu arada, DTP Hakkari Belediye Başkan Adayı Selim Ertaş, Yüksekova İlçesi Esendere Belde Belediye Başkan Adayı Abidin Çoğaç ve Durankaya Belde Belediye Başkan Adayı Sait Gezer’in de adaylıkları iptal edildi.