DTP'nin kapatılma davası ne bekliyor?

DTP'nin kapatılma davası ne bekliyor?

DTP'nin kapatılma davası ne bekliyor?

DTP hakkında açılan davanın 2 yıldır bekletilmesi hukukçuları kızdırdı. Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, “AKP, DTP’li vekillere ihtiyaç duyduğu için işi ağırdan alıyor. Anayasa rafa kalktı!” derken, Sabih Kanadoğlu ise “Anayasa Mahkemesi’nin sorumluluğunda, cevabı onlar verecek” diye konuştu.

DTP hakkındaki kapatma davası neyi bekliyor!
DTP hakkında Kasım 2007’de açılan kapatma davasının Anayasa Mahkemesi’nde bekletilmesine hukukçular isyan etti. Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, kapatma davasına konu olan delillerle bu partinin çok önceden kapatılması gerektiğini söyledi. DTP’nin kapatılması ile ilgili sürecin yavaş işlemesinin kendisini şaşırtmadığını ifade eden Savaş, “ Bana göre kapatma davasına söz konusu olan delillerin dışında bu partinin bu güne kadar gerçekleştirdiği eylemler dikkate alındığında çoktan kapatılması gerekirdi. Eğer yasalar ve anayasadaki hükümler uygulanmıyorsa o zaman anayasa rafa kalkmış demektir. Ben DTP’nin kapatılmasına ilişkin geciktirmeyi zaten bekliyordum” dedi. Savaş, AKP’nin anayasa değişikliklerini yapabilmesi için DTP’ye ihtiyacı olduğunu ve davanın bu nedenle yavaş ilerlediğini iddia etti.  

DEHAP bile duruyor
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ise, sorumlunun Anayasa Mahkemesi olduğunu, cevabı yüksek mahkemenin vermesi gerektiğini kaydetti. DTP’den önce DEHAP davası açıldığını, bu davanın da  daha tamamlanmadığını ifade eden Kanadoğlu, “DEHAP davası da sonuçlanmadı, DTP’de sonuçlanmadı. Bunun sebebi nedir? Buna en güzel yanıtı Anayasa Mahkemesi yetkilileri verebilir. Benim söyleyeceklerim tahmindir. Bu nedenle doğru cevap hukuktadır” dedi.  
Haber: Fatih ERBOZ