DTP’lilerin bayrak rezaleti

DTP’lilerin bayrak rezaleti

DTP’lilerin bayrak rezaleti

Ankara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlattığı sözde Kürt sorunu tartışmaları ile uğraşırken bildiğini okumayı sürdüren terör örgütü yandaşları  DTP Şanlıurfa kongresinde bayrak indirdi. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen DTP Şanlıurfa Merkez İlçe 2. Olağan Kongresi’ne; DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici  ve partililer katıldı.

Rahatsız oldular
Kongreye gelen partililer, polis tarafından didik didik aranarak salona alındı. DTP’li Binici’nin de gelmesiyle salonda terör örgütü PKK’nın ele başı Abdullah Öcalan için söylenen şarkılar çalındı. İstiklal Marşı’nın okunmadığı kongrede öldürülen teröristler içen saygı duruşunda bulunuldu. DTP bayrakları ile süslenen salonda Türk bayrağı ile Atatürk posterinin asılması bazı partilileri harekete geçirdi. Görevlilerle partililer arasında yaşanan ’bayrak’tartışmasının ardından salonun merkezinde olan Türk bayrağını sökülerek ücra bir köşeye yapıştırıldı. Kongrede konuşan İl Başkanı İbrahim Ayhan, statükocu diye nitelendirdiği güçler tarafından kazandıkları başarıların engellenmeye çalışıldığını savundu. Ayhan şöyle konuştu: “Son iki yıldır halkımızın ortaya çıkartmış olduğu direnişe ciddi bir saldırı ve imhayla karşı karşıyayız.”

Vekil Kürtçe konuştu
Konuşmasını Kürtçe yapan DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, demokrasi şehitleri diye nitelendirdiği kişiler için saygıyla eğildiğini söyledi. Partinin zor ve zahmetli bir süreçten geçtiğini iddia eden Binici, şöyle konuştu: “Bu gün o yol, karşımıza iki çatal haline gelmiş durumda. Birincisi çok zor ve çok zahmetli bir yol şehitler sayesinde; Kürtler için ’kart-kurt’ dediklerinde, bugün o şehitler sayesinde bu hale geldik. Sordular; ’Kürtler var mı?’diye; evet var,
bisikletleri de var. Ben yine bedenimi o şehitler için saygıyla eğiyorum.”