DTP’li vekiller terörist evine taziyeye gitti!

DTP’li vekiller terörist evine  taziyeye gitti!

DTP’li vekiller terörist evine taziyeye gitti!

DTP Diyarbakır milletvekilleri Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk ve Akın Birdal ile Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır TSK’nın son operasyonunda öldürülen ’Vedat Amed’ kod adlı terörist Mehmet Görgin (36) için kurulan taziye evinde gözyaşı döktü!

DTP’lilerden teröristin ailesine taziye
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki PKK yuvalarına düzenlediği hava operasyununda öldürülenlerden Diyarbakır Silvan İlçesi nüfusuna kayıtla ’Vedat Amed’ kod adlı 36 yaşındaki terörist Mehmet Görgin için Kayapınar Beledeyesi’ne ait mahalle evinde taziye kuruldu. Örgütün basın irtibat biriminde görevli olduğu belirtilen Görgin’in taziyesine DTP Diyarbakır milletvekilleri Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile bazı DTP’liler katıldı. Öldürülen PKK’lı için dua edilmesinin ardından Kürtçe Mevlit okutuldu.

Baydemir’in ifadesi alındı
Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TSK’nın Irak’ın kuzeyine düzenlediği operasyon ve Halepçe katliamı ile ilgili yaptığı konuşmalar nedeniyle 2 ayrı soruşturmada savcıya ifade verdi.