DTP'li vekilin arabasıyla uyuşturucu ticareti

DTP'li vekilin arabasıyla uyuşturucu ticareti

DTP'li vekilin arabasıyla uyuşturucu ticareti

Yurt dışına uyuşturucu madde sevk edileceğine dair istihbarat alan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy'de bir depoya baskın düzenledi. Operasyanda 90 kilogramın üzerinde eroin ele geçirildi. 

Bunun üzerine, mal sahibi olduğu öne sürülen Nihat Buldan ile 5 adamı İstanbul'da gözaltına alındı. Zanlılar, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından yapılan operesyonda Buldan'ın elebaşılığını yaptığı ileri sürülen uyuşturucu şebekesinin İran üzerinden yurda soktukları uyuşturucuları Avrupa ülkelerine sevk etmek istedikleri iddia edildi. 

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın kayınbiraderi olan Nihat Buldan, daha önce de uyuşturucu madde satmak suçundan yurt dışında yakalanmıştı. Öte yandan, Nihat Buldan'ın uyuşturucu satıcılarıyla buluşmak için Milletvekili Pervin Buldan'a ait bir aracı kullandığı ileri sürüldü. 

Buldan, İngiltere'de 7 Mart 2001 tarihinde ele geçirilen 2.5 milyon sterlin değerindeki 34 kilogram eroinin sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanmış ve 16 yıl hapis cezası almıştı. 

DEHAP kurucu üyelerinden olan Buldan, İngiltere'de 4 yıl hapis yattıktan sonra cezasının kalan kısmını tamamlaması için Türkiye'ye iade edilmişti. Önce Çanakkale Cezaevi'ne ardından da Erciş Açık Cezaevi'ne konulan Buldan, 2.5 yıl yattıktan sonra cezaevinden tahliye olmuştu.

Emniyette sorgu ve işlemleri süren zanlıların, yarın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.