DTP'li vekil Kışanak devlete meydan okudu

DTP'li vekil Kışanak devlete meydan okudu

DTP'li vekil Kışanak devlete meydan okudu

AKP’nin PKK açılımı sonrası üslupları daha da saldırganlaşan DTP’liler Lice’de gösteri yaptı. Burada bir konuşma yapan DTP’li Gülten Kışanak, “Mücadeleye başladığımızda kimseden izin almadık. Direnişimizi sürdürürken de kimseden izin almayız. Buna kimse engel olamaz!” dedi. 

DTP’liler bildiğini okuyor
Lice’de konuşan Gülten Kışanak, “DTP’ye ’miting yapma, konvoy yapma, barış gruplarını karşılama’ diyorlar. Ne yani, DTP teslim mi olsun? DTP sizin istediğiniz gibi kendini binalara hapsetmeyecek” dedi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde DTP’liler gösteri yaptı. PKK ve teröristbaşı lehine sloganların atıldığı gösteriye DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, DTP Grup Başkan Vekili Gülten Kışanak, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve DTP’li belediye başkanları da katıldı. Gülten Kışanak burada yaptığı konuşmada Lice’de yapmak istedikleri festivale izin vermediklerini öne sürdü. Kışanak, “Festivale izin vermeyenlere sesleniyoruz. Kürt halkı bu mücadeleye başladığında kimseden izin almadı. Bu mücadeleyi sürdürürken de kimseden izin alamayacak. Lice halkının evlerini yıkıldı, köyleri yakıldı. Faili meçhul cinayetler, gözaltında kayıplara rağmen, direnişinden asla vazgeçmedi. Direnmek için de kimseden izin almadı. Kimse buna engel olamaz” dedi.

Meydan okudu

Gülten Kışanak sözlerini şöyle sürdürdü: “DTP’ye ’miting yapma, konvoy yapma, barış guruplarını karşılama’diyorlar. Ne yani, DTP teslim mi olsun. DTP sizin istediğiniz gibi kendini binalara hapsetmeyecek. Halkıyla birlikte alanlarda olacak. Bir halk ancak değerleri ve örgütlü gücüyle vardır. Bu halk ne değerlerinden ne de örgütlüğünden vazgeçti. AKP bunun önüne geçmeye kalkarsa geçmiş hükümetlerin yanına gider. Bu halk çok iktidar gördü. Ama hiçbir iktidar bu halkın mücadelesinin önüne geçemedi. AKP biraz Kürtlerin yakın tarihini incelesin ve Kürtlerin mücadelesini görsün.”

Teröristbaşına övgü
Kışanak, Öcalan’ın zor koşullarda cezaevinde yattığını iddia etti. Gülten kışanak,  “Hiçbir baskı gözetmeksiniz 3 milyon kişi Sayın Öcalan’a ’siyasi irademdir’dedi. Devlet ve AKP barış istiyorsa Öcalan’ın barış sürecine katkı sunması için cezaevi koşullarını düzeltmesi gerekiyor. Öcalan üzerindeki baskılar ve ağır tecrit koşulları bir provokasyondur” dedi. Kışanak şöyle devam etti: “AKP ayağını denk alsın. Eğer siz çözüm istiyorsanız icraat yapın, Kürt halkının ’önderimdir’ dediğine tabutluk yapmasın, bu yüreğimizdeki sevgiye hiç kimsenin yasaklamaya gücü yetmez.”

Gülten Kışanak, “Devlet ve AKP barış istiyorsa Öcalan’ın barış sürecine katkı sunması için cezaevi koşullarını düzeltmesi gerekiyor” diye konuştu.


Polis karakoluna molotoflu saldırı

Mersin’in Yeni Pazar, Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde terör örgütü PKK’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle yaklaşık 400 kişilik grup, korsan gösteri düzenledi. Terör örgütü yandaşı grup daha sonra, Siteler Polis Merkezi’ne yöneldi. Polislerinin uyarısına aldırmayıp slogan atan göstericiler, ellerindeki molotof kokteylleri ve havai fişekleri karakola fırlattı. İsabet alan karakolun girişinde molotof kokteylleri yandı, atılan taşlardan binanın camları kırıldı. Karakolun yakınındaki belediye ekmek kulübesi de ateşe verildi. Karakola destek polis gücü gelince PKK yandaşları ara sokaklara kaçtı. Bu sırada göstericilerden biri silahla omuzundan yaralandı.