DTP’den 5.küstahlık

DTP’den 5.küstahlık

DTP’den 5.küstahlık

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın PKK’ya karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin verdiği, “Palavra, tamamen yalan. Ben askerim, teröristleri muhatap almam” sözlerini ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmeyen DTP’lilere ilişkin “Önce onlar PKK’nın terör örgütü olduğunu kabul etsinler” açıklamasını değerlendirdi. Türk, şöyle konuştu: “PKK’yı terör örgütü kabul etsinler diyorlar. Biz birileri istiyor diye öyle bir açıklama yapmayız. Biz çözümü şiddette, silahta aramıyoruz. Çatışmanın bitmesi gerekir diyoruz. Medeni biçimde sorunlar çözülmeli diyoruz. İnkar, ötekileştirici, dışlayıcı mantık olursa biz karşısındayız. Genelkurmay Başkanlığı ile polemiğe girmek istemiyoruz. Şiddetin, kanın durması için çaba gösteriyoruz.” İşte DTP’lilerin devletin kurumlarını tahrike çalışan açıklamaları ve askerin cevabı:
 
Bölücülükle suçladı
Genelkurmay Başkanlığı 30 Ağustos resepsiyonu için DTP’lilere davetiye göndermedi. Bunun üzerine DTP’li Türk, “Hep ağızdan düşürülmeyen bölücülük kelimesinin aslında kimin tarafından yapıldığı da ortaya çıktı” demişti. 

Kimyasal silah iftirası
30 Ağustos’ta gündüz resepsiyon öncesi DTP, 1 Eylül Barış günü nedeniyle yayınladığı bildiride Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını ileri sürmüştü. 

Genelkurmay’ı eleştirdi
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, 30 Ağustos günü yine bir açıklama yaparak, “Kimse kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmesin” dedi. Türk, kendilerine karşı “hasmane” bir tutum sergilendiğini ileri sürdü.

Asker sert tepki gösterdi
30 Ağustos resepsiyonunun verildiği akşam gazeteciler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a gazetecilerin ısrarlı sorularına  “Palavra tamamen yalan. Ben askerim, teröristleri muhatap almam” diye karşılık verdi.

Terör örgütü deyin
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ ise “PKK’ya terör örgütü diyemiyorlar. Demeyen insanı nasıl davet edebiliriz?”  diye konuştu.

’Muhatabımız savcılar’ 
Resepsiyonun hemen ardından DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, “Genel merkezimiz de bu konuda, ” Kimyasal silah kullanıldı “ dememiştir,  “Şüpheler üzerine savcıların araştırması istenmiştir. Genelkurmay muhatabımız değildir, savcılardır” dedi.

Haber:Ceyhun BOZKURT