DTP’de parti içi kavga başladı

DTP’de parti içi kavga başladı

DTP’de parti içi kavga başladı

Seçim sonuçlarını başarısızlık olarak yorumlayan DTP Parti Meclisi, Eylül ayı içinde kongreye gidilmesi kararı aldı. Genel başkanlık yarışı hız kazandı.

DTP Parti Meclisi’nin (PM) seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesi, parti içinde kavganın ilk sinyalini verdi. Seçim sonuçlarının başarısızlık olarak yorumlanan değerlendirmesinde parti yönetimi eleştiri bonbardımanına tutularak “Türkiye’nin partisi mi Kürt partisi mi olunduğuna bir türlü karar verilemeyerek ikircikli davranılmıştır. Tüm ezilenlerin, emekçilerin ve demokrat kesimlerin sesi olmayı başaramamıştır” denildi.

DTP PM’nin 7 Ağustos’ta yaptığı toplantının, “öz eleştiri” başlığıyla yayımlanan bildirgesinde, toplantıda seçim sonuçlarının değerlendirildiği belirtildi. Siyasi partiler ve seçim kanunlarının eleştirildiği bildirgede,seçimlere çok hazırlıksız yakalanıldığı ifade edildi. Bildirgede, “örgütsel dağınıklığı giderememişken erken seçimle karşılaştık.

Seçimin olacağını tahmin etmemize rağmen gerekli tedbirleri almayışımız temel bir eksiklik olmuştur” denildi. Bildirgede, aday belirleme komisyonunun yaşadığı eksikliklerin “negatif sonuçlarda” pay sahibi olduğu belirtildi. Bildirgede, “Barajda bir gedik açtık ve anlamsızlığını gözler önüne serdik” denildi. Bildirgede, Eylül ayı içinde kongreye gidilmesi, seçime beraber girilen partilerle seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir araya gelinmesi, kimi iller için araştırma komisyonları kurulması ve yerel yönetimler için yeni bir yol haritası çıkarılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.