DTP konfederasyon istedi

DTP konfederasyon istedi

DTP konfederasyon istedi

DTP’nin talebi: Konfederasyon
Partisinin Diyarbakır oloğünüstü İl Kongresi’ne katılan DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, bölücübaşı Abdullah Öcalan’dan  ’sayın’diye söz ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sayın Öcalan’ın dile getirdiği bir şey vardır. Demokratik konfederalizm önerisini önemsiyorum. Bunu niye tartışmıyoruz. ABD’nin Ortadoğu Projesine alternatif bir öneridir. Bunu gündemleştirelim. Geç kalmadan tartışalım.”

Meclis olmazsa dağa çıkarız
Partisinin Adana Ceyhan İlçe kongresine katılan DTP PM Üyesi Murat Avcı, “Kürt halkına Meclis kapıları kapatılırsa, siyasete dağlarda devam ederiz. Sabrımızı da taşırmayın. Bu ülkenin her karış toprağının sahibiyiz. Operasyon bölgesine giderek ’canlı kalkan’olacağız, Öcalan’a ’sayın’demeye devam edeceğiz” dedi. Ceyhan’daki Tuncay Karabay Düğün Salonu’nda  yapılan kongrede ’Edi Bese’(Yeter artık), ’Operasyonlar durdurulsun’ve ’Demokratik özerklik ile demokratik Cumhuriyete’yazılı pankartların asıldı.


Şırnak dağları didik didik
Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, çetin kış şartlarına rağmen Şırnak kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Mehmetçik, operasyonları Çırav, Cudi, Gabar ve Küpeli dağları ile Bestler Dereler bölgesinde sürdürürken, helikopterler Bestler Dereler ve Gabar, Küpeli dağlarına doğru keşif uçuşları yapıyor. Karadan sürdürülen operasyonlara da helikopterlerle havadan destek sağlanıyor.

Peşmerge: Yine bombalandık
Peyamner isimli internet sitesi Amediye’ye bağlı Dereluk nahiyesinden bir kaynağa yandırdığı iddiasında, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 2 savaş uçağının dün öğlenden sonra Kuzey Irak’a geçerek Zive, Şamke ve Since köyleri yakındaki hedefleri bombaladığını yazdı. Bu bölgelerin PKK’lı teröristlerin kamplarının bulunduğu bilinirken uçakların 3 saat süren operasyonu sırasında ayrıca Nerve ve Rekan bölgelerine de bomba attığı ileri sürüldü.