DTP: İmralı çözüm için tek adrestir

DTP: İmralı çözüm için tek adrestir

DTP: İmralı çözüm için tek adrestir

3 GÜNDÜR Parti Meclisi ve MYK toplantıları yapan DTP ‘bildirge’ yayımladı: Önümüzdeki dönemi planladık. Çözüm sürecinde üzerimize düşeni yapacağız. Sayın Öcalan’ın görüşlerinden yararlanılması ve muhatap alınması zorunludur.

1 milyon kişilik miting hazırlığı!
1 EYLÜL Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır’da 1 milyon kişinin katılımıyla büyük bir mitinge hazırlanan DTP, “Bu mitingle Kürt halkının barış ve özgürlük ısrarı bir kez daha kamuoyu gündemine getirilecek” açıklaması yaptı.

‘Çözüm için Öcalan muhatap alınmalı’
Demokratik Toplum Partisi (DTP) parti meclisi sonuç bildirgesinde, terör örgütü elebaşının “muhatap alınması” istenerek, “DTP de bu sürecin barışa doğru çevrilmesi için üzerine düşen tüm görevleri yerine getirecek, sorumlu bir siyaset anlayışı ile sürece aktif ve etkin olarak katılacaktır” denildi. DTP genel merkezinden yapılan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’dan “sayın” ifadesiyle söz edilen açıklamada, Öcalan’ın “Kürt sorununun çözümüne dair bir yol haritası hazırlığı içinde bulunduğu” öne sürülerek, bunun “çözüm sürecine çok önemli bir katkıda bulunacağı” iddia edildi. (AA)

Diyarbakır’da 1 milyon kişiyle miting hazırlığı
DTP, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır’da 1 milyon kişinin hedeflendiği büyük bir miting yapmaya hazırlanıyor. DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bu mitingle Kürt halkının barış ve özgürlük konusundaki ısrarı bir kez daha kamuoyunun gündemine getirilecektir” denildi. Açıklamada, Kürt sorununun çözümüne ilişkin çabalara da değinilerek şu değerlendirme yapıldı: “Uluslararası gelişmeler Türkiye’nin hem dış hem de iç politikasını önemli ölçüde etkilemektedir. Son günlerde yeniden kamuoyu gündemine oturan Kürt sorununa ilişkin gelişmeler de bundan bağımsız olarak ele alınamaz.” (ANKA)


DTP’nin umudu TÜSİAD
Türk Sanayicileri ve işadamları Derneği (TÜSİAD) yöneticilerinin, Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini aktarmak için önümüzdeki hafta DTP yetkilileri ile görüşecek olması, partili milletvekilleri arasında hareketliliğe neden oldu. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, “Bugün Türkiye’nin geldiği noktadan nasıl ki herkes sorumluysa bundan çıkışta da herkes sorumludur; işçiler ne kadar sorumluysa, işverenler de o kadar sorumludur” dedi. Türkiye’nin bütün kurum ve kuruluşlarının demokrasi, barış ve eşitçe bir arada yaşamak için el birliği yapması gerektiğini ifade eden Birdal, TÜSİAD’ın da bu süreçteki rolünün önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ortakları arasında yer aldığı Nabucco boru hattı projesine ve Irak’a işaret eden Birdal, şunları söyledi:

Destek verecek

“Tüm bunlar varken, TÜSİAD’ın bu sorunla ilgilenmemesi düşünülemez. Kürt sorununun çözümü ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel yanıyla herkesi bir yanıyla ilgilendiriyor. Barış, herkese kazandıracak. TÜSİAD bu sefer kuşkusuz somut bir katkı sağlayacaktır.” Birdal, Kürt sorununun çözümünde Ağustos ayının önemli ipuçları vereceğine dikkat çekerek, “Önemli olan bunu tutabilmek. AKP, geçtiğimiz günlerdeki zirve toplantısında gündeme getirdiği Kürt sorununun çözümüne ilişkin projelerini birkaç gün sonra grubuna taşıyacak” diye konuştu. (ANKA)