DSP’nin 7. Olağan Kurultayı bugün

DSP’nin 7. Olağan Kurultayı bugün

DSP’nin 7. Olağan Kurultayı bugün

Demokratik Sol Parti (DSP) bugün  7. Olağan Kurultay’ını yapacak. Saat 10.00’da Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak Kurultay’a 20 bin partilinin katılması bekleniyor. Kurultayda herhangi bir aksaklık olmaması için çeşitli tedbirler alındı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu bahçesine, sıcaktan korunmak için gölgelikler ve su sebilleri konulacak. Yine salon dışına kurulacak dev ekranla kurultay çalışmaları anında salon dışındakilere aktarılacak. Salon içine de çok sayıda ayaklı klima konulacak.

Olası bir su kesintisine karşı da su tankerleri hazır tutulacak. Kurultay, Bülent Ecevit’in vefatının ardından yapılacak ilk kurultay olması özelliği ile de farklı bir anlam taşıyor.

Genel Başkan Zeki Sezer, yeniden aday olurken, Sezer’in karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Kurultayda bin 141 delege kurulacak 10 sandıkta Genel Başkan ve 60 kişilik Parti Meclisini belirlemek için oy kullanacak.Kurultaya kongrelerini yapamadığı için Çankırı, Siirt, Rize, Batman, Şırnak ve Iğdır örgütleri katılamayacak. Kurultay için Ankara dışından yaklaşık 400 otobüs gelecek.