DSP'de ilk aday Masum Türker

DSP'de ilk aday Masum Türker

DSP'de ilk aday Masum Türker

Genel Başkan seçmek için 17 Mayıs’ta olağanüstü kurultaya gitmeye hazırlanan DSP hareketlendi. Başkanlık için adaylıkları kesinleşen 4 isim arasında  Masum Türker, Tayfun İçli, Serdar Savaş ve  Alemdar Yalçın var. 

DSP’de kıran kırana yarış
17 Mayıs’ta genel başkan seçmek için olağanüstü kurultaya gitmeye hazırlanan DSP’de adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. İl örgütlerini ablukaya alan genel başkan adayları, nabız yoklamak için sık sık örgüt başkanları ile bir araya geliyor

Haber: Fatih ERBOZ
Genel başkan seçmek için 17 Mayıs’ta olağanüstü kurultaya gitmeye hazırlanan DSP’de, adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. İl örgütlerini ablukaya alan Genel Başkan adayları, nabız yoklamak için sık sık örgüt başkaları bir araya geliyor. Başkanlık yarışında, Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit de büyük rol oynuyor. Rahşan Ecevit’in desteğini de almak isteyen adaylar, Ecevitler’in orandaki evinde kendisini ziyaret ediyor.

Alemdar Yalçın sürprizi
DSP’de Genel Başkanlık için adaylıkları kesinleşen 4 isim arasında İstanbul Milletvekili Tayfun İçli, parti meclisi üyeleri Masum Türker ile Serdar Savaş ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın bulunuyor. Alemdar Yalçın, Rahşan Ecevit’in telkiniyle adaylığı kabul etti.  Yalçın, çalışmalarını Ankara’da Etap Altınel Otel’in yedinci katında oluşturduğu ofisinde sürdürüyor.

İçli’den çağrı
Yalçın, Rahşan Ecevit’in talimatı doğrultusunda hafta boyunca il başkanları ve kurultay delegeleriyle görüşme yapma kararı aldı. DSP Genel Başkan adayı İstanbul Milletvekili Tayfun İçli, 17 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kurultayda, Genel Başkan’ın yanı sıra parti meclisi ve merkez disiplin kurulu üyelikleri seçimlerinin yapılması yönünde delegelere çağrıda bulundu. 

Sezer’den dönüş sinyali
İstifası parti içinde çatlaklara neden olan Zeki Sezer’in yeniden Genel Başkanlığa aday olması da gündemde. Bugüne kadar adaylığı için resmi bir açıklama yapmayan Sezer’e partililerin desteği sürüyor. Sezer’in yeniden aday olması için kulis yoklayan delegeler ve bazı il başkanlarına göre Sezer bir iki gün içerisinde kesin kararını verecek. Sezer’in yakın çevresine kurultayda tekrar aday olmak istemediğini ancak kendisine yönelik yoğun “aday ol” çağrılarına da kayıtsız kalamayacağını söylediği ifade edildi. 

Sarıgül geri çekildi
Adaylık için bir süre nabız yoklayan ancak parti içinden gerekli desteği bulamayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise genel başkanlık isteğini başka bahara bıraktı. Sarıgül yaklaşan kurultayda aday olmayacağını kesin olarak açıkladı. (ANKA)


Türker: Kimseden icazet almadım
Eski Bakanlardan Masum Türker, Zeki Sezer’in istifasıyla boşalan DSP genel başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. “Bu saate kadar, adaylığımı açıklayana kadar, hiç kimseden icazet almadım” diyen Türker, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi: “DSP’nin bugüne kadar 24 yıl içinde oluşturduğu demokratik sol kültürün tekrar demokratik sol iktidara yürüyecek bir olgu içinde çalışmalarını sürdürmek ve bu konuda birlikte organize etmek üzere genel başkanlığa aday oldum.”