DSP’de ayrılık rüzgarı

DSP’de ayrılık rüzgarı

Sezer, “Bu ilk günden beri bilinen ve CHP ile uzlaşılarak alınmış bir karardır” dedi.

CHP listelerinden seçilen DSP’lilerin kendi partilerine dönmeleri konusundaki soruları cevaplayan Genel Başkan Zeki Sezer, “Bu ilk günden beri bilinen ve CHP ile uzlaşılarak alınmış bir karardır” dedi.

CHP’den ayrılma sinyali

DSP lideri Sezer, Baykal ile yollarını ayırma mesajı verdi: CHP listelerinden seçilen DSP’lilerin ayrılması veya ayrılacak olması bir sürpriz değil.

Bu ilk günden beri bilinen bir durumDSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP’lilerin, mazbatalarını aldıktan sonra CHP’den ayrılacaklarına ilişkin değerlendirmeler için, “DSP’lilerin ayrılması veya ayrılacak olması bir sürpriz değil. Bu ilk günden beri bilinen ve CHP ile uzlaşma sonucu alınmış bir karar” dedi.

Sezer, gazetecilerin sorularını cevaplarken , DSP’nin TBMM’de grup kurmasının, bugünün konusu olmadığını ifade ederek, “yangından mal kaçırmıyoruz, sel önünden kütük kapmıyoruz” dedi. Grup kurmanın Mecliste çalışma açısından bazı avantajları bulunduğunu ifade eden Sezer, DSP’nin grup kuramaması halinde de aktif ve etkin çalışacağını söyledi.

CHP listesinden milletvekili seçilen Recai Birgün de mazbatalarını aldıktan sonra muhtemelen CHP’den ayrıcaklarını belirterek, “Biz bunu seçimden önce açıkça beyan ettik, herkes yuvasına dönecek” dedi.

Yuvaya döneceğiz

DSP’nin Meclis’te grup kurma konusunda bir sorun yaşamayacağı görüşünü ileri süren Birgün, “Grup kurma konusunda endişemiz yok. Gidip birilerine ‘bize gelin’ demeye, insanları ikna çabalarına gerek yok.

Biz bu çizgimizi koruduğumuz sürece bize AKP, MHP ve CHP’den de akış olacaktır” diye konuştu. Bu arada alınan seçim sonuçlarından Deniz Baykal’ı sorumlu tuttan Mustafa Sarıgül liderliğindeki CHP’li muhalifler, 9 Eylül’de, Ankara’ya çok büyük bir kitleyi yığarak, yönetimi devirmeyi planlıyor.