Türk Lirası''nın hızla değer kaybı ve yükselen enflasyon her sektöre zamların gelmesine neden oluyor. Un, şeker, yağ, ekmek gibi temel ihtiyaçlara gelen zammın ardından et ve tavuğa da peş peşe zamlar yağıyor. Vatandaşın beyaz ete olan yoğun talebi ve artan ihracat ile tavuk göğsüne %30 oranında bir zam uygulandı.
Geçtiğimiz günlerde de kokoreçin bazı yerlerde 200 liradan başlayıp 400 liraya kadar yükseldiği öğrenilmişti. Yarım ekmek arasının ise 25-30 liradan 35-40 liraya çıkacağı belirtilmişti.
Gazeteci Fatih Portakal gelen zamları eleştirerek, “Kuzu karkasın kilosunu bugün 75 TL’ye aldı. 5 gün önce 65 TL idi.“ ifadelerini kullandı.
Portakal’ın paylaşımı şu şekilde:
“Kasaptan haber var: “kuzu karkasın kilosunu bugün 75 TL’ye aldı.5 gün önce 65 TL idi. Kokoreçi satmıyor, kilosu 180 TL olmalı ki beni kurtarsın der. Pirzolanın kilosu 150/160 TL.” Satışlar çok düşmüş!”
Öte yandan, Portakal geçen gün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kokorece de zam geldiğini açıklamış, “Kokoreçe de zam geldi! Boğazımıza göz diktiler vallahi! Birkaç ay sonra kuzu etini kaça yiyeceğiz acaba? Bir de bulunabilecek mi? Kasaplara sorun isterseniz.” İfadelerini kullanmıştı.