Doktor, para uğruna gereksiz ameliyat yaptı

Doktor, para uğruna gereksiz ameliyat yaptı

Doktor, para uğruna gereksiz ameliyat yaptı

Tokat’ta, bin YTL “bıçak parası” alabilmek için hastasını ameliyat eden doktor, suçlu bulundu. Yargıtay, gereksiz ameliyat yapıp para alan doktorun görevini kötüye kullandığına karar verdi.

Bıçak parası skandalı
Acil müdahale gerekmeyen hastayı ’bıçak parası’için ameliyat eden doktor,
mahkemelik oldu. Yargıtay, hekimin görevini kötüye kullandığına karar verdi.

Bir doktor, sesi kısılan bir hastayı ’kanser olabilirsin’ diyerek bin YTL karşılığında acil ameliyat etti. Bıçak parası için ameliyat edilen hasta, acil operasyon gerekmediğini öğrenince, peşin ödediği 400 YTL’den başka para vermeyerek doktora dava açtı. Tokat’a bağlı Zile Devlet Hastanesi’nde Kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yapan sanık doktor, hastaneye gelen mağdurun sesinde kısılma olduğunun kendisine bildirilmesi üzerine, ses kısıklığı şikayetinin kanser hastalığını oluşturma ihtimalini taşıdığını belirtti. Doktor, mağdurun kanser olup olmadığını tesbit etmek amacıyla en kısa sürede ameliyat olması gerektiğini ve bunun karşılığında da bin YTL alacağını söyledi.  400 TL yi peşin ödeyen hasta, paranın  kalanını da ameliyat sonrası ödeyeceğini belirtti. Ameliyattan bir hafta sonra kontrole giden mağdur, maddi durumunun kötü olduğunu ve borcunu ödeyemeyeceğini belirtti.

Yargıtay emsal karar verdi
Doktor hakkında Zile Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’rüşvet almak’suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme, sanık doktoru rüşvet aldığı gerekçesiyle hapis cezasına mahkum etti. Mahkemenin verdiği kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık doktorun ’rüşvet almak’suçundan değil ’görevi kötüye kullanmak’suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi. (ANKA)