Doğu'da kar hayatı felç etti

Doğu'da kar hayatı felç etti

Doğu'da kar hayatı felç etti

Doğu’da hayat felç oldu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde aralıklı olarak etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, birçok kent beyaza büründü. Kar kalınlığı, Ağrı’da 58, Muş’ta 32, Ardahan’da 27, Erzurum ve Kars’ta ise 15 santimetreye ulaştı.  Bölgede birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezlerinde de araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşandı. Erzurum’da 223, Bingöl’de 67, Kars’ta 28, Muş’ta 24 ve Ardahan’da 14 olmak üzere 356 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürürken, bölgede zaman zaman etkili olan tipi ve kar yağışı, yol açma çalışmalarını zorlaştırıyor. Ulaşıma açılan yollar yağan kar nedeniyle tekrar ulaşıma kapanıyor. Van’da, Cuma gününden buyana aralıklarla devam eden kar yağışı, 153 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken, etkili olan sis yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiliyor.


Van’ın Muradiye ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 20 araç ve 45 yolcu 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.


Sıcaklık artacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde yağış geçişleri etkili olacak. Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Öte yandan Meteoroloji, sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.